România, țara cu cel mai ieftin teren arabil din Uniunea Europeană. Cel mai scump, în Olanda

România este ţara cu cel mai ieftin teren arabil (în medie – 1.958 euro), arată datele publicate miercuri de Eurostat, în vreme ce Olanda a avut în anul 2016 cele mai ridicat preţ din Uniunea Europeană la achiziţionarea unui hectar de teren arabil (63.000 euro).

Într-adevăr, preţul terenului arabil în fiecare regiune din Olanda este mai ridicat decât nivelul mediu din toate celelalte state membre ale UE. În rândul regiunilor UE pentru care sunt disponibile datele pe 2016, cel mai scump hectar de teren arabil a fost în regiunea Liguria din Italia (în medie – 108.000 euro), iar cel mai ieftin în regiunea Yugozapaden din Bulgaria (în medie – 1.165 euro).

ELIT

În perioada 2011 – 2016, cea mai mare creştere a preţurilor terenurilor arabile s-a înregistrat în Cehia, Lituania, Estonia, Letonia şi Ungaria.

Nu tot terenul din UE este deţinut de fermieri care lucrează pământul, mulţi îl arendează.

Cea mai scumpă este arendarea unui hectar de teren arabil în Olanda (în medie – 791 euro pe an) şi cea mai ieftină în Letonia (în medie – 46 euro pe an). Datele pentru Belgia, Germania, Grecia, Italia, Cipru, Malta, Portugalia şi România nu sunt disponibile.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419