Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

România și Bulgaria scapă oficial de MCV după 16 ani: Președinta Comisiei Europene, a făcut anunțul

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

România și Bulgaria scapă oficial de MCV după 16 ani: Președinta Comisiei Europene, a făcut anunțul

Comisia Europeană prin președintele Ursula von der Leyen, a transmis vineri, că atât România, cât și Bulgaria vor scăpa de MCV. Mai exact, se va închide Mecanismul de Cooperare și Verificare, ce a fost introdus în 2007.

„Astăzi, a sosit momentul să recunoaștem aceste eforturi, punând capăt mecanismului de cooperare și de verificare. Activitățile din aceste domenii pot continua acum în cadrul ciclului anual privind statul de drept, cum este cazul tuturor statelor membre”, a transmis Ursula von der Leyen.

Cele două state au făcut progrese importante de la momentul aderării la Uniunea Europeană și până în prezent.

„Statul de drept este una dintre valorile fundamentale pe care le împărtășim cu toții, la nivelul Uniunii, și ambele state membre au avansat considerabil în acest domeniu, realizând reforme importante în toți acești ani”, a declarat aceasta.

De asemenea, și vicepreședinta pentru valori și transparență a avut cuvinte de laudă la adresa celor două țări. Aceasta a transmis faptul că, România și Bulgaria și-au îndeplinit obiectivele de referință ce au fost stabilite în cadrul mecanismului de cooperare și verificare.

„Hotărârea de care au dat dovadă și colaborarea strânsă cu Comisia de-a lungul anilor au dat roade. Va fi important să se mențină această dinamică și să se continue eforturile în cadrul ciclului anual privind statul de drept. Este o zi de bun augur nu numai pentru Bulgaria și România, ci și pentru întreaga Uniune Europeană.”, a continuat aceasta.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea