Rămâi conectat

Politică Administrație

România se află printre statele UE în care producția industrială a crescut în aprilie 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că producția industrială a crescut în aprilie cu 1,4% în Uniunea Europeană (UE28) și în zona euro (EA19), comparativ cu perioada similară din 2016.

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost raportate în Letonia (9,6%), Estonia (9,5%) și Slovacia (7,8%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Luxemburg (minus 3,3%) și Slovacia (minus 3,2%).

România a înregistrat în aprilie un avans anual de 1,3% al producției industriale, după o expansiune de 10,8% în martie.

În aprilie, comparativ cu luna precedentă, producția industrială a crescut cu 0,2% în Uniunea Europeană și cu 0,5% în zona euro, după ce în martie s-a înregistrat un avans de 0,3% în UE și de 0,2% în zona euro.

Cele mai mari creșteri trimestriale ale producției industriale în aprilie au fost raportate în Irlanda (7,7%), Malta (2,9%) și Portugalia (2%), cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Slovacia (minus 10,9%), Luxemburg (minus 3,1%) și Grecia (minus 2,9%).

România a înregistrat în aprilie un declin trimestrial de 0,6% al producției industriale, după un avans de 2,7% în martie, potrivit Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea