Rămâi conectat

Actualitate

România pregătește introducerea certificatului verde COVID: Accesul la restaurante, nunți și botezuri, doar cu adeverință 

Ziarul Unirea

Publicat

în

România pregătește introducerea certificatului verde COVID: Accesul la restaurante, nunți și botezuri, doar cu adeverință

În cursul zilei de miercuri, premierul Florin Cîțu a declarat faptul că nu dorește ca activitățile economice să fie închise în cazul în care incidenta depășește 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, dar ia în calcul să introducă măsura monitorizării prin certificat verde pentru COVID a evenimentelor private precum nunți și botezuri și accesul în restaurante și cafenele.

Premierul a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria când ar urma să fi aprobat în Guvern certificatul verde pentru COVID şi dacă măsura ar urma să fie aplicată şi în restaurante, cafenele sau doar pentru evenimente private – nunţi, botezuri.

„Direcţia în care mergem este următoarea: nu vreau să mai închidem activităţile economice peste 3 la mie şi atunci, ca să rămână deschise aceste activităţi, trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde, mai ales că acum se poate verifica şi prin acel cod QR, foarte simplu, este una dintre propuneri ca aceste activităţi să rămână deschise, dar pe baza unui certificat verde. Deci, restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde, este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea este, bineînţeles, vorbim după aceea de personalul din restaurante; de exemplu, trebuie să poarte mască tot timpul, deci sunt câteva condiţii, dar pornim de la ideea de bază că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie”, a afirmat Florin Cîţu.

El a argumentat astfel: „Acum avem şi vaccin, avem şi un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală, deci avem acest certificat verde. Este un mod de a menţine economia deschisă, dar, în acelaşi tuimp, de a păstra şi anumite reguli”.

Întrebat când ar urma să fie adoptată măsura privind certificatul verde în cazul participării la evenimente, premierul a precizat că „cel mai târziu săptămâna viitoare”.

„Săptămâna aceasta vom mai avea discuţii cu INSP, Ministerul Sănătăţii, să vedem care este cea mai bună formulă. Eu vă spun preferinţa mea, aşa cum am spus şi în ceea ce priveşte şcoala, vreau să fie cu prezenţă fizică, să găsim măsurile să avem şcoală cu prezenţă fizică, aşa vă spun că nu vreau să închidem economia. (…) Cât mai curând trebuie să venim cu această decizie, pentru ca oamenii să ştie exact care sunt măsurile pentru a depăşi un anumit prag, 3 la mie”, a mai declarat Cîţu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea