România plantează cât o țară: cea mai mare campanie de împădurire, lansată de Ministerul Mediului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

România plantează cât o țară: cea mai mare campanie de împădurire, lansată de Ministerul Mediului

„Românii plantează o pădure cât o ţară” este sloganul uneia dintre cele mai mari campanii de împădurire la nivel naţional anunţate de Ministerul Mediului. Numai în această primăvară vor fi împădurite peste 11.000 de hectare. Reacția ministerului vine în contextul în care în ultimii ani, în România, s-au tăiat ilegal milioane de metri cubi de lemn, iar pentru că nu a fost stopat fenomenul, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement în cazul României.

De altfel, aproape 100.000 de hectare de păduri de stat administrate de Romsilva au fost afectate la începutul acestei luni de fenomene meteo extreme.

ELIT

Însă, România nu pierde păduri doar pe furtună. Pierde zilnic, de ani, hectare întregi de plămâni verzi din cauza hoţilor de lemne.

Ambiţia celor de la Ministerul Mediului este ca vreme de aproape două luni, cât durează această campanie, în fiecare zi să fie plantaţi o jumătate de milion de puieţi. Chiar şi aşa, efectele acestor noi păduri vor putea fi resimţite peste 10 sau chiar 20 de ani.

În cadrul campaniei „Românii plantează o pădure cât o ţară” 11 mii de hectare vor prinde viaţă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Paduraru 22 februarie 2020 at 8:34

Dupa ce au taiat ilegal cit 10 tari ?

Comentariile sunt oprite