România, pe același loc cu Germania în topul celor mai mici creșteri la preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană
Preţurile locuinţelor din România au crescut cu 4,7%, în trimestru al doilea din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Eurostat – Biroul european de statistică.
O creştere similară s-a înregistrat în Germania, astfel că acestea două au ocupat împreună locul 10 în Top 10 al celor mai mici creşteri la preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană (UE), în perioada citată, reiese din datele publicate vineri de Eurostat. Cele două au fost aproape atât de media UE, cât şi de cea a zonei euro, care a fost de 4,3% pentru fiecare.
În schimb, preţurile locuinţelor din Suedia au scăzut cu 1,7%, în trimestru al doilea al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe locul al doilea al acestui top s-a clasat Italia, unde preţurile au stagnat, în condiţiile în care scăderea a fost de 0,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, preţurile locuinţelor din Finlanda au crescut cu 0,7%, astfel că s-a poziţionat pe locul 3 al acestui top.
De asemenea, în aceleaşi perioade, creşteri de sub 5% s-au înregistrat în următoarele ţări: Cipru (1,2%), Franţa (2,8%), Marea Britanie (3,4%), Austria (3,7%), Belgia (3,9%), Croaţia (4,5%) şi Danemarca (4,8%).
Creşteri de peste 10% la preţurile locuinţelor au fost în: Ungaria (10,4%), Portugalia (11,2%), Irlanda (12,6%) şi Slovenia (13,4%).
Spre comparaţie, alte ţări din regiune au avut aprecieri importante la preţurile locuinţelor: de 6,2% în Polonia; de 7% în Slovacia; de câte 7,5% în Bulgaria, respectiv Cehia.
În schimb, România este una dintre ţările UE unde au crescut cel mai mult preţurile faţă de primul trimestru, cu 3,1%, mult peste media de 1,4% atât a UE, cât şi a zonei euro.
În această perioadă, ţara nostră a fost depăşită doar de Slovenia (4,2%) şi Malta (3,2%), fiind la egalitate cu Letonia (3,1%). În acelaşi timp, în Croaţia, preţurile locuinţelor au scăzut cu 0,2%, aceasta fiind cea mai slabă evoluţie, iar creşteri de sub 1% au fost în Suedia (0,6%), Cipru (0,6%), Italia (0,8%), Austria, Franţa şi Luxemburg (fiecare cu câte 0,9%).
Spre comparaţie, ţările din regiune au înregistrat creşteri mai mici în aceeaşi perioadă, în această ordine: Bulgaria (2,8%), Cehia (2,4%), Polonia (2,3%), Ungaria (1,4%) şi Slovacia (1,2%).
Datele din Grecia lipsesc atât pentru acest an, cât şi pentru anul trecut.
Sursa Zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii12 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată