România, pe același loc cu Germania în topul celor mai mici creșteri la preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană
Preţurile locuinţelor din România au crescut cu 4,7%, în trimestru al doilea din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Eurostat – Biroul european de statistică.
O creştere similară s-a înregistrat în Germania, astfel că acestea două au ocupat împreună locul 10 în Top 10 al celor mai mici creşteri la preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană (UE), în perioada citată, reiese din datele publicate vineri de Eurostat. Cele două au fost aproape atât de media UE, cât şi de cea a zonei euro, care a fost de 4,3% pentru fiecare.
În schimb, preţurile locuinţelor din Suedia au scăzut cu 1,7%, în trimestru al doilea al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe locul al doilea al acestui top s-a clasat Italia, unde preţurile au stagnat, în condiţiile în care scăderea a fost de 0,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, preţurile locuinţelor din Finlanda au crescut cu 0,7%, astfel că s-a poziţionat pe locul 3 al acestui top.
De asemenea, în aceleaşi perioade, creşteri de sub 5% s-au înregistrat în următoarele ţări: Cipru (1,2%), Franţa (2,8%), Marea Britanie (3,4%), Austria (3,7%), Belgia (3,9%), Croaţia (4,5%) şi Danemarca (4,8%).
Creşteri de peste 10% la preţurile locuinţelor au fost în: Ungaria (10,4%), Portugalia (11,2%), Irlanda (12,6%) şi Slovenia (13,4%).
Spre comparaţie, alte ţări din regiune au avut aprecieri importante la preţurile locuinţelor: de 6,2% în Polonia; de 7% în Slovacia; de câte 7,5% în Bulgaria, respectiv Cehia.
În schimb, România este una dintre ţările UE unde au crescut cel mai mult preţurile faţă de primul trimestru, cu 3,1%, mult peste media de 1,4% atât a UE, cât şi a zonei euro.
În această perioadă, ţara nostră a fost depăşită doar de Slovenia (4,2%) şi Malta (3,2%), fiind la egalitate cu Letonia (3,1%). În acelaşi timp, în Croaţia, preţurile locuinţelor au scăzut cu 0,2%, aceasta fiind cea mai slabă evoluţie, iar creşteri de sub 1% au fost în Suedia (0,6%), Cipru (0,6%), Italia (0,8%), Austria, Franţa şi Luxemburg (fiecare cu câte 0,9%).
Spre comparaţie, ţările din regiune au înregistrat creşteri mai mici în aceeaşi perioadă, în această ordine: Bulgaria (2,8%), Cehia (2,4%), Polonia (2,3%), Ungaria (1,4%) şi Slovacia (1,2%).
Datele din Grecia lipsesc atât pentru acest an, cât şi pentru anul trecut.
Sursa Zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Consecințe catastrofale pentru turism, în cazul eliminării voucherelor de vacanță: Industria ospitalității, pusă la pământ
Consecințe catastrofale pentru turism, în cazul eliminării voucherelor de vacanță: Industria ospitalității, pusă la pământ Industria ospitalității se revoltă împotriva eliminării voucherelor de vacanță și acuză Guvernul României de lipsă de viziune: „în goana după cârpirea bugetului afectat de pomeni electorale gratuite, Guvernul României dă dovadă de lipsă de viziune și de înțelegere a mecanismelor […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 11 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 16 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 3 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri