Rămâi conectat

Actualitate

România, pe același loc cu Germania în topul celor mai mici creșteri la preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preţurile locuinţelor din România au crescut cu 4,7%, în trimestru al doilea din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Eurostat – Biroul european de statistică.

O creştere similară s-a înregistrat în Germania, astfel că acestea două au ocupat împreună locul 10 în Top 10 al celor mai mici creşteri la preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană (UE), în perioada citată, reiese din datele publicate vineri de Eurostat. Cele două au fost aproape atât de media UE, cât şi de cea a zonei euro, care a fost de 4,3% pentru fiecare.

În schimb, preţurile locuinţelor din Suedia au scăzut cu 1,7%, în trimestru al doilea al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe locul al doilea al acestui top s-a clasat Italia, unde preţurile au stagnat, în condiţiile în care scăderea a fost de 0,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, preţurile locuinţelor din Finlanda au crescut cu 0,7%, astfel că s-a poziţionat pe locul 3 al acestui top.

De asemenea, în aceleaşi perioade, creşteri de sub 5% s-au înregistrat în următoarele ţări: Cipru (1,2%), Franţa (2,8%), Marea Britanie (3,4%), Austria (3,7%), Belgia (3,9%), Croaţia (4,5%) şi Danemarca (4,8%).

Creşteri de peste 10% la preţurile locuinţelor au fost în: Ungaria (10,4%), Portugalia (11,2%), Irlanda (12,6%) şi Slovenia (13,4%).

Spre comparaţie, alte ţări din regiune au avut aprecieri importante la preţurile locuinţelor: de 6,2% în Polonia; de 7% în Slovacia; de câte 7,5% în Bulgaria, respectiv Cehia.

În schimb, România este una dintre ţările UE unde au crescut cel mai mult preţurile faţă de primul trimestru, cu 3,1%, mult peste media de 1,4% atât a UE, cât şi a zonei euro.

În această perioadă, ţara nostră a fost depăşită doar de Slovenia (4,2%) şi Malta (3,2%), fiind la egalitate cu Letonia (3,1%). În acelaşi timp, în Croaţia, preţurile locuinţelor au scăzut cu 0,2%, aceasta fiind cea mai slabă evoluţie, iar creşteri de sub 1% au fost în Suedia (0,6%), Cipru (0,6%), Italia (0,8%), Austria, Franţa şi Luxemburg (fiecare cu câte 0,9%).

Spre comparaţie, ţările din regiune au înregistrat creşteri mai mici în aceeaşi perioadă, în această ordine: Bulgaria (2,8%), Cehia (2,4%), Polonia (2,3%), Ungaria (1,4%) şi Slovacia (1,2%).

Datele din Grecia lipsesc atât pentru acest an, cât şi pentru anul trecut.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea