Rămâi conectat

Economie

România – locul 4 în topul creşterii preţului la alimente

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Se discută tot mai des despre creşterea preţului alimentelor la nivel mondial, iar România nu face notă discordantă. În luna ianuarie, în Zona Euro, preţul alimentelor a fost în medie cu 0,4% mai mare decât în decembrie şi cu 1,5% mai mare decât în ianuarie 2010, la nivelul UE extremele fiind Cipru cu o creştere lunară de 3,7% şi Olanda cu o scădere de 0,7%. În ce priveşte România, în ianuarie 2011, preţul alimentelor a fost cu 1,2% mai mare decât în decembrie şi cu 7,6% mai mare decât în ianuarie 2010.
Dacă luăm în considerare o perioadă mai mare de timp, respectiv doi ani (ianuarie 2011 vs ianuarie 2009), în topul creşterilor la nivel european se situează Turcia (17,6%), Ungaria (9,7%) şi Polonia (8,6%), România venind pe locul 4 cu un procent de 7,4%. Urmează Marea Britanie şi Malta cu creşteri de 7,1%. În acelaşi timp, cea mai mare scădere s-a înregistrat în Irlanda, ţară în care preţul alimentelor a scăzut cu 8,2% în ultimii doi ani.
Mai departe, dacă vom compara evoluţia preţului la alimente în România, Ungaria, Polonia şi Bulgaria în ultimii trei ani observăm că procentele de creştere sunt relativ similare în cazul primelor trei ţări (12-14%), în timp ce Bulgaria a înregistrat o creştere de doar 4,8%. (C.O.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apel selecție proiecte M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER  aferentă măsurii M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor

Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M6/3A  – 01/31.10.2023-29.11.2023

Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 decembrie 2023;

Depunerea proiectelor se face, in aceleasi conditii prevazute in apelul de selectie,  până la data de 15 decembrie 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 12.00, la Sediul GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, comuna Ciugud, judetul Alba.

Date de contact: Pop Dan Doru -Manager, Arsu Marius – responsabil tehnic, tel.0770501021, email: [email protected]

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați variantele detaliate ale apelurilor, disponibile în format electronic sau tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației. Informaţii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil la sediul GAL pe suport tiparit si pe site-ul www.tarasecaselor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare