Rămâi conectat

Actualitate

România le va pune migranților la dispoziție CASE și BANI pentru un trai decent

Unirea Ziarul

Publicat

în

România le va pune migranților la dispoziție CASE și BANI pentru un trai decent

În vreme ce mulți români își duc traiul de pe o zi pe alta sau se văd nevoiți să plece în alte țări pentru a munci, România se pregătește să primească cote de migranți, cărora le va pune la dispoziție case și bani pentru un trai decent.

Totul pentru că așa prevăd normele Uniunii Europene. Conform Legii 122/2006 imigranții trebuie să beneficieze de cazare, bani și de programe de sprijin.”România are o nouă lege privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecție internațională sau un drept de ședere în țară. Actul normativ creează o protecție și o grijă față de imigranți, care vor avea, obligatoriu, locuințe de la stat și bani pentru un trai decent.

Astfel, potrivit legislației, străinii care au dobândit protecție internațională în România au acces la locuințe sociale în condițiile stabilite de Legea locuinței nr.114/1996. Totodată, aceștia au acces la asistență medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în aceleași condiții stabilite de lege pentru cetățenii români.

Autoritățile administrației publice locale au obligația de a sprijini accesul străinilor la asistență socială, medicală și la educație, în condițiile legii, prin funcționari anume desemnați și pregătiți în aceste domenii. Agențiile de ocupare a forței de muncă sunt obligate, la rândul lor, să întocmească un plan individual de mediere pentru fiecare imigrant și să-l înregistreze ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Odată înregistrați, imigranții vor beneficia de drepturi bănești cu titlu de primă de activare, primă de mobilitate sau primă de relocare, reglementate prin Legea 76/2002.

Timp de un an, imigranții cărora nu li se alocă o lucuință socială vor primi de la statul român bani pentru închirierea unei locuințe”, conform Național.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea