Rămâi conectat

Actualitate

România, cea mai mică diferenţă de salariu între bărbaţi şi femei din UE: Cum stăm la costul vieții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, cea mai mică diferenţă de salariu între bărbaţi şi femei din UE: Cum stăm la costul vieții

România are cea mai mică diferenţă de salariu între bărbaţi şi femei din UE. Când vine vorba de egalitatea de gen, problema diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi, diferenţa de salarii între bărbaţi şi femei, este adesea abordată.

Firma de consultanţă financiară Blacktower a analizat 29 de ţări din Europa, pentru a afla unde femeile sunt mai mult sau mai puţin afectate de acest decalaj, raportând cifra la costul vieţii. Iată ce a apărut.

România, în frunte

Printre ţările din frunte se află România, cu un decalaj salarial de 2,4% şi un cost al vieţii scăzut (473,96 euro pentru o persoană). Polonia ocupă locul al doilea, cu o diferenţă de remunerare între femei şi bărbaţi de 4,5% şi un cost al vieţii de 516,41 EUR. Urmează Slovenia, cu un decalaj mai mic decât Polonia (3,1%), dar cu un cost lunar al vieţii mai ridicat la 654,88 EUR.

„În ciuda faptului că are o diferenţă de remunerare semnificativ mai mare de 12,7%, Bulgaria se află pe poziţia a 4-a pentru costul vieţii, care este unul dintre cele mai scăzute din Europa, la 493,59 euro. Pe 5 este Portugalia. În timp ce decalajul aici este destul de mare, de 11,4%, acesta este compensat de un cost al vieţii relativ scăzut (538,71 euro)”, explică analiştii.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea