Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

România, cea mai coruptă ţară europeană, cu populația cea mai săracă şi needucată

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România este cea mai coruptă ţară europeană iar românii cei mai săraci şi needucaţi, potrivit ultimului, respectiv celui de al șaselea Raport asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale realizat de Comisia Europeană.

În ceea ce privește țara noastră, documentul mai scoate în evidență și alte performanțe negative, cum ar fi faptul că avem cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată, relatează europalibera.org

Statisticile oficiale ale UE arată că românii au jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, în timp ce produsul brut pe cap de locuitor în şase din cele opt regiuni de dezvoltare era prin 2011 mai mic de jumătate faţă de media europeană.

În cee ce privește accesul pe piața muncii, raportul CE evidențiază faptul că în jur de o familie din două nu are niciun membru angajat, iar 25% din totalul familiilor au doar un membru angajat.

La capitolul educație, românii suferă de semianalfabetism în masă şi mulţi nu termină o formă de învăţământ superior. Testele PISA care au ca scop să evalueze cât de trainică este legătura dintre programa şcolară şi realitate au dovedit că 30% dintre şcolarii români suferă de analfabetism funcţional, ceea ce înseamnă că practic au tocit în mare parte fără să înţeleagă cum s-ar putea aplica aceste cunoştinţe în practică.

sursa: europalibera.org


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea