Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

România, argint la FOTE, la handbal feminin | Teodora Damian, „diamantul” din Războieni-Cetate, golgheterul competiției

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a rămas cu medalia de argint la FOTE, după ce a pierdut finala la handbal feminin, cu Franța, scor 27-32 (11-17), însă Teodora Damian, handbalista din Războieni-Cetate a devenit golgheterul competiției, cu 42 de reușite în 5 jocuri.

Talentata jucătoare va avea o misiune onorantă la ceremonia de închidere a competiției, când va fi portdrapelul delegației României, alături de înotătorul Robert Badea.

Pe locul al treilea în competiție s-a clasat Polonia, care a învins Olanda în finala mică. Ultimul act a fost dominat de Franța de la un capăt la celălalt, în final „tricolorele” reușind să se apropie la 3 „lungimi”, 25-28. În finală, handbalista din Alba a marcat de 8 ori (cele mai multe goluri ale meciului, din ambele formații), depășind-o astfel pe slovena Teo Pogorelc (41 de goluri) în ierarhia golgheterilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Festivalul Olimpic al Tineretului European se dispută la Maribor, în Slovenia, iar Teodora Damian, talentata handbalistă din Războieni-Cetate s-a dovedit una dintre cele mai bune jucătoare ale reprezentativei noastre.

Handbalista de numai 16 ani, împliniți în 9 decembrie, este legitimată la formația AHC “Potaissa” Turda/ Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda. La fel ca în 2022, Teodora este din nou în această vară practic fără vacanță, motivul fiind unul onorant: convocarea la echipa națională a României de junioare (jucătoare din anii 2006 și 2007). După FOTE urmează Campionatul European Under 17 în Muntenegru, în perioada 3-13 august.

În Slovenia, la Maribor, ”tricolorele” conduse de Marius Dănuleț au reușit, până la finală doar victorii: 28-23 (15-9) cu Slovenia (Damian – 6 reușite), 34-23 (16-8) cu Polonia (Teodora – 7 goluri), 34-28 (19-15) cu Norvegia (Teodora Damian – 13 goluri), în grupe, respectiv 32-20 (15-7), cu Olanda în semifinale (Teodora a punctat de 8 ori).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea