Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România are cele mai puține persoane cu studii superioare din Europa: Rata de înscriere în învățământul superior, foarte scăzută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România are cele mai puține persoane cu studii superioare din Uniunea Europeană. Asta se întâmplă pentru că rata de înscriere în învățământul superior este foarte mică, dacă comparativ cu alte țări și nici nu se preconizează ca această cifră să crească foarte mult în următorii ani.

La categoria de vârstă 25-34 de ani, numărul persoanelor cu studii superioare a crescut cu aproximativ 11%, în ultimii zece ani. Dar nu este suficient, pentru că tot suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol.

Si la celelalte categorii de vârstă nu stăm mai bine. Procentul celor cu vârste între 35 și 44 de ani care au studii superioare este de 22%. Sunt rezultatele unei analize, care a fost publicată cu ocazia Conferinței Ministeriale de la Roma.

În aceeași situație mai sunt Ungaria, Kazahstan, Macedonia de Nord, Muntenegru și Slovacia. La polul opus sunt Turcia, Grecia, Danemarca, Olanda, Spania și Finlanda.

Raportul aduce în prim-plan o situație gravă. Faptul că investim foarte puțin în educație. În 2016 era alocat același procent din PIB ca în 2000 – 0,7%. În timp ce Franța, de exemplu, alocă peste un procent pentru educație.

În majoritatea țărilor europene numărul profesorilor a crescut, în unele țări chiar s-a dublat sau triplat, în ultimii ani. Câteva exemple ar fi Malta, Slovenia și Norvegia.

România însă se numără printre țările unde s-a înregistrat o scădere a personalului academic – de 1,3% între 2000 și 2017.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea