România are cele mai curate spitale din Uniunea Europeană doar pe hârtie

Când vine vorba de curățenia din spitale, România ascunde mizeria sub preş. Potrivit raportărilor oficiale, România are cele mai curate spitale din Uniunea Europeană. Belgia, de exemplu, raportează de aproape cinci ori mai multe infecţii asociate actului medical. Iar Germania de aproape trei ori mai multe. Numai că, în cazul nostru, raportările oficiale sunt contrazise dramatic de realitate.

România are, în continuare, cele mai curate spitale din Europa. Pe hârtie! Potrivit ultimelor date, doar 1,4% din peste 4 milioane de pacienţi au contractat o infecţie spitalicească. În Germania de exemplu, procentul ajunge la 3,5% iar în Danemarca, la 5,3%.

INFORMARE COVID-19

Alte state au înţeles demult că reguli simple precum igiena mâinilor sunt esenţiale în reducerea infecţiilor. Ministerul Sănătăţii a făcut o campanie de informare acum doi ani, dar nimeni nu știe dacă asistentele şi medicii chiar respectă indicaţiile. Acum, autorităţile şi-au luat angajamentul în faţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii că vor pune mai mult accent pe igiena mâinilor. Personalul trebuie să se spele înainte și după ce intră în contact cu pacientul, înainte de a îndeplini proceduri aseptice, după expunerea la fluidele corporale şi după atingerea obiectelor din preajma pacientului.

La nivel mondial se estimează că, în fiecare zi, cel puţin o jumătate de milion de persoane sunt infectate în spitale. Între 20.000 şi 50.000 dintre acestea mor.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...