Rămâi conectat

Actualitate

România ar putea reveni la NORMAL în septembrie, în opinia lui Alexandru Rafila. „Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât scade intensitatea transmiterii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că soluția pentru scăderea transmisibilității virusului este vaccinarea și că este important să poată fi vaccinați 100.000 de oameni pe zi. El a adăugat că, în cel mai optimist scenariu, România ar putea reveni la normalitate spre sfârșitul lui septembrie.

„Noi ne aflăm în competiţie între viteza cu care vaccinăm şi răspândirea bolii. Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât scade intensitate transmiterii. Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent.

Important este să putem administra până la 100.000 de doze pe zi.

Este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie. Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a spus Alexandru Rafila.

În acest context, el a subliniat că este important să se păstreze interesul oamenilor pentru vaccinare și că România ar putea reveni la normalitate în cel mai optimist scenariu în septembrie.

„Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate. Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic”, a declarat Rafila la Antena3.

El a explicat că la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, s-a discutat ca, dacă este produsă o nouă variantă a unui vaccin, procedura de aprobare să fie foarte rapidă – una-trei luni – pentru că sunt condiţii similare de producţie.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea