Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România a pierdut 80% din turiștii străini, după restricțiile impuse de pandemie: Turismul mondial dat înapoi cu 20 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel de-al doilea val al pandemiei de Sars-Cov-2 pune în pericol redresarea turismului de pe bătrânul continent. Organizația Mondială a Turismului se așteaptă ca încasările din turism să scadă în 2020 cu sume cuprinse între 910 miliarde de dolari și 1.200 de miliarde de dolari.

Cipru și Muntenegru au înregistrat cele mai accentuate pierderi de turiști străini – 85%, respectiv 84%. România nu se află nici ea prea departe, cu o scădere de 80% a numărului de turiști străini.

Urmează Turcia, unde scăderea este de 77%, apoi Portugalia și Serbia, cu câte 74%, arată Travel Industry Wire. Alte scăderi semnificative s-au înregistrat în Islanda și Malta, ambele având cu 71% mai puțini turiști străini în urma restricțiilor stricte de la frontieră. Cel mai recent studiu al Organizației Mondiale a Turismului arată că reintroducerea restricțiilor, în cel de-al doilea val al pandemiei, a dus la o scădere cu 68% a turiștilor străini în Europa, comparativ cu 2019.

În lunile iulie și august, reducerea restricțiilor în întreaga Europă arăta că este posibil ca turismul să aibă parte de o ușoară revenire, dar venirea celui de-al doilea val a stopat acest proces.

Perspectiva din ultimul trimestru al anului 2020 nu este deloc îmbucurătoare în privința turiștilor străini. Estimările arată că numărul acestora ar urma să scadă cu 61%, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Numărul mic de turiști are consecințe economice grave în întreaga Europă, pentru că redresarea economică depinde în mod semnificativ de turism, care generează aproape 10% din PIB-ul Uniunii Europene și asigură 22 de milioane de locuri de muncă, potrivit directorului executiv al Comisiei Europene de Turism, Eduardo Santander.

Nu doar în Europa turismul e un domeniu pus la pământ de pandemie, problemele din acest sector sunt globale. Organizația Mondială a Turismului estimează că 120 de milioane de locuri de muncă sunt în pericol, iar daunele economice din turism vor depăși o mie de miliarde de dolari în 2020, potrivit weforum.org.

„Este imperativ să reconstruim sectorul turistic, pentru ca acesta să își recapete poziția de furnizor de locuri de muncă decente, venituri stabile și protector al patrimoniului nostru cultural și natural”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la lansarea unui nou raport privind situația turismului. Raportul arată că, la nivel mondial, călătoriile din primele cinci luni ale lui 2020 au scăzut cu 56% comparativ cu 2019. Organizația Mondială a Turismului se așteaptă ca încasările din turism să scadă în acest an cu sume cuprinse între 910 miliarde de dolari și 1.200 de miliarde de dolari, ceea ce face ca industria turismului global să ajungă unde era în urmă cu 20 de ani.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea