Rămâi conectat

Ştirea zilei

România a făcut paşi importanţi pentru ameliorarea sistemului judiciar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Comisia Europeană a dat publicităţii miercuri, la ora 12.00, rapoartele anuale privind progresele realizate de România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei. Documentul reprezintă cel de-al cincilea raport anual elaborat de Executivul comunitar în cadrul MCV, mecanism instituit odată cu aderarea României şi Bulgariei la UE, în ianuarie 2007. CE apreciază că România a făcut progrese importante în acest domeniu însă punctează şi unele neajunsuri. Concluziile raportului sunt importante şi în contextul aşteptatei aderări a României la Spaţiul Schengen.
Principalele recomandări ale CE pentru România: lSunt necesare măsuri suplimentare anticorupţie, mai ales în administraţia locală; lE necesar un angajament pentru rezultate mai bune în confiscarea averilor; lLupta împotriva corupţiei ar trebui să se bucure de sprijinul Parlamentului; lSunt necesare măsuri pentru intrarea în vigoare a Codului civil; lCE cere României rezultate în anchetele vizând spălarea banilor şi lege pentru confiscarea extinsă; lCE solicită decizii transparente şi obiective în managementul sistemului judiciar; lRezultatele DNA sunt în continuare convingătoare şi a crescut numărul condamnărilor; lCE vrea pronunţarea rapidă de hotărâri definitive în cazurile importante de corupţie; lCE recomandă grăbirea instrumentării marii corupţii şi norme de ridicare a imunităţii parlamentare; CE recomandă totodată României adoptarea de măsuri urgente pentru îmbunătăţirea practicii judiciare şi pentru gestionarea cauzelor; lSancţiunile aplicate ca urmare a constatărilor făcute de ANI sunt puţine; lCE recomandă o mai bună colaborare a ANI cu celelalte autorităţi administrative şi judiciare; lBunurile ilegale, confiscate în mică măsură din cauza practicilor judiciare restrictive. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea