România a ajuns să trăiască pe datorie!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În ultimii 2 ani, datoria publică a ţării noastre s-a dublat, de la 20% la 40% din PIB. Aşa cum a precizat Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, „în 2011 România va împrumuta 460 de euro în fiecare secundă. Anul viitor, ţara noastră va fi obligată să împrumute cel puţin 14,2 miliarde de euro – de la bănci, instituţiile financiare internaţionale sau de la investitorii străini, ceea ce înseamnă cu 1,2 miliarde de euro mai mult decât în 2010. România continuă să se împrumute şi va face acest lucru atât timp cât Guvernul nu face nimic pentru a încuraja producţia şi crearea de locuri de muncă. Şirul împrumuturilor demonstrează eşecul măsurilor impuse de Traian Băsescu şi de guvernul său”. PSD susţine că rezultatul măsurilor adoptate de Guvernul Boc este acela că românii vor cheltui cu 9% mai puţin pe alimente şi băuturi, potrivit ultimelor studii ale companiilor care se ocupă cu cercetarea pieţei. Ioan Dîrzu a declarat că „aceste studii confirmă acum ceea ce PSD susţine de multă vreme: scăderea salariilor bugetarilor şi în general a puterii de cumpărare, precum şi majorarea TVA se regăsesc în scăderea consumului şi implicit a încasărilor la buget. Şi nu este vorba de scăderea consumului în cazul bunurilor de folosinţă îndelungată (aparatură electrocasnică, autoturisme etc.), ci în privinţa produselor alimentare – românii mănâncă mai puţin şi mai prost, adică mai ieftin. PSD consideră că acuzaţiile indirecte aduse populaţiei de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, pentru că a luat credite pentru consum sunt incorecte”. Era firesc ca populaţia să ia împrumuturi pentru consum – autoturisme, frigidere, televizoare, maşini de spălat etc., deoarece astfel şi-a îmbunătăţit nivelul de trai. Statul e vinovat pentru că nu a reglementat acest mecanism, soluţia propusă de PSD fiind impozitarea tranzacţiilor speculative ale băncilor. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

HOREA 26 noiembrie 2010 at 9:44

Tara era mult subindatorata in decembrie 2008 cand a venit ciuma portocalie peste Romania. Uniunea Europeana admite un grad de indatorare de maximum 60 % din PIB. Pe asta se bazeaza acesti nenorociti cand fac lunar datorii de miliarde de euro, pe principiul ” dupa mine potopul „.

eu 28 noiembrie 2010 at 0:36

ma voi chiar nu intelegeti ca asa trebuie sa se intample sa fie tot mai rau, sa vina anticristul, va fi un necaz cum nu a mai fost, …e gata vine judecata , pe cine nu-i gata il ia cu lopata, dar mai aveti o sansa , pocaiti-va!

BLAJAN 26 noiembrie 2010 at 14:01

rusine nenorocitilor a-ti ajuns pina acolo de imprumutati bani azi ca sa puteti sa-i furati miine.

om trist 26 noiembrie 2010 at 14:56

Nenorocirea tarii a inceput cu Ilici Iliescu, in loc de tehnologie moderna au aruncat banii ptr scopuri populiste ptr a castiga masele inculte , au lansat zvonuri si lozinci ca /nu ne vindem tara, ne fura Ardealul ungurii etc / urmand mineriadele si progromul din TG MURES , asa cum sa castigam simpatia investitorilor straini?Sant f tupeisti cei de la PSD /FSN, etc /ei care au pornit cascada nenorocirilor in tara , dar azi se prefac in inocenti si salvatorii tarii.
In fond toate formatiunile politice sant pornite din P C R cu mascarea originii, si, toti au scopul de imbogatirea clientelei nu a maselor , nenorocitii,,,,,,,,

eu 28 noiembrie 2010 at 0:32

nu mai fi trist o suflete draga si nu-ti mai face inima rea , ca se va sfarsi totul degraba….

rosca 26 noiembrie 2010 at 19:07

Daca nu stiti e bine sa bagati la cap ca nuexista pdlist, chiar si din alba iulia care sa nu faca concedii la vile inchiriaten in Spania. Atunci cum naiba sa nu7 ajungem sa traim pe datoprie, cind doar cei aflati la PUTOARE iau prime de vacanta sau al 13 lea salariu ? Oare va mai fi cineva in stare sa puna pe poarta casei sale afise cu marinarul sau partidul pdl ?

Comentariile sunt oprite