Rămâi conectat

Actualitate

Riscul de spitalizare cu varianta Omicron este mai mic cu 45%, comparativ cu varianta Delta. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Riscul de spitalizare cu varianta Omicron este mai mic cu 45%, comparativ cu varianta Delta. STUDIU
Riscul de internare în spital a persoanelor infectate cu varianta Omicron a COVID-19 este cu 40-45% mai mic față de pacienții cu varianta Delta, arată un studiu realizat de către Imperial College din Londra.

„În general, am găsit indicii ale unei reduceri a riscului de spitalizare pentru infecțiile Omicron în raport cu cele Delta, făcând o medie a tuturor cazurilor din perioada de studiu”, au declarat cercetătorii despre studiul care a analizat datele de la cazurile confirmate prin teste PCR în Anglia între 1 și 14 decembrie.

Cercetarea britanică vine după un studiu sud-african publicat miercuri , care a constatat că persoanele diagnosticate cu Omicron în Africa de Sud între 1 octombrie și 30 noiembrie au avut cu 80% mai puține șanse de a fi internate în spital decât cele diagnosticate cu o altă variantă în aceeași perioadă.

Cercetătorii de la Imperial College au precizat că riscul oricărei vizite la spital în cazul Omicron a fost cu 20% până la 25% mai mic decât în cazul Delta.

Totuși, ei au adăugat că reducerile ratelor de spitalizare trebuie să fie puse în contrast cu riscul mai mare de infectare cu Omicron, din cauza reducerii protecției oferite atât de vaccinare, cât și de infecția naturală.

Marea Britanie a raportat miercuri mai mult de 100.000 de cazuri noi de COVID-19, pentru prima dată de când sunt disponibile testele pe scară largă.

Realizatorii studiului spun că estimările lor sugerează că persoanele care au primit cel puțin două doze de vaccin au rămas substanțial protejate împotriva spitalizării, chiar dacă protecția împotriva infecției s-a pierdut în mare măsură împotriva variantei Omicron.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea