// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ridicarea MAȘINILOR parcate neregulamentar pe DOMENIUL PUBLIC, în Alba Iulia, pe ultima sută de metri: ”Avem aproape tot ce ne trebuie”

Viceprimarul municipiului Alba Iulia Gabriel Pleșa a declarat, miercuri, la radio Unirea FM, că mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public, în Alba Iulia, vor fi ridicate cel târziu în 15 octombrie.

Mașinile care sunt parcate neregulamentar vor fi ridicate de pe domeniul public la sesizarea poliției locale, rutiere sau a cetățenilor.

”Serviciul de ridicare a mașinilor parcate ilegal pe domeniul public: Logistic avem aproape tot ce ne trebuie, avem locul de depozitare, este închiriat, avem îngrădit acolo. Singurul lucru ce nu-l avem, este pe SEAP, achiziția serviciului efectiv de ridicare – firma care va ridica efectiv. Acest lucru se va adjudeca cât de repede și probabil în 1, cel târziu 15 octombrie va intra în vigoare acest serviciu”, a spus Gabriel Pleșa.

El este optimist că serviciul va funcționa în scurt timp deoarece crede că nu vor fi contestații.

”Noi suntem pregătiți. Nu se vor bloca roțile într-o primă fază deoarece legea nu spune nimic de blocare, doar de ridicare de pe domeniul public. Se va ridica mașina la sesizarea poliției locale, rutiere sau cetățenilor, se va face o fotografie, firma o va ridica și o va duce la locul de depozitare unde din nou se predă celor care asigură paza. Dacă se întâmplă ceva cu bunul, cel care a greșit va plăti, că vor fi reprezentanții primăriei sau cei de la firma de ridicare”, a spus Pleșa

Firmele care vor să câștige acest serviciu pot depune ofertele pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP)

Firma are obligația să aibă toate asigurările necesare, în cazul în care anumite bunuri mobile vor fi deteriorate.

Viceprimarul din Alba Iulia precizează că mașinile parcate neregulamentar nu vor avea roțile blocate, ci vor fi ridicate.

Scopul serviciului este disciplinarea șoferilor și fluidizarea traficului, a spus Gabriel Pleșa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Ridicarea MAȘINILOR parcate neregulamentar pe DOMENIUL PUBLIC, în Alba Iulia, pe ultima sută de metri: ”Avem aproape tot ce ne trebuie”

 1. dorel 13.09.2017 la 22:23

  sper sa rezolvati si nesimtirea unora care parcheaza pe locurile platite de altii..
  sa le ridicati masinile ..
  nu doar sa ridice din umeri politia locala, a neputinta si sa dea doar o amenda modica unora care ocupa cu nesimtire parcarea platita de altii.

 2. relu 14.09.2017 la 0:50

  o idee buna sa ridice masinile abandonate care ocupa locurile de parcare .sunt cateva care ocupa domeniul public de ceva timp

 3. Eu 14.09.2017 la 3:51

  Se vor umple de bmw,merc si alte gunoaie made in germany.Oare chiar se va intampla?

 4. Ion 14.09.2017 la 5:33

  Rezolvați întâi problema locurilor de parcare, iar apoi ridicați mașinile parcate neregulamentar. Sau mai bine sa va mai mărim de vreo 2 ori salariile? Pentru ăsta nu a fost nevoie de dezbatere publica!!! Sunteți beton!!!

 5. amenda era mai buna! 14.09.2017 la 10:37

  Da nu era mai bine sa-i amendati si banii sa intre la buget nu in buzunarele celor de la firma care le ridica????