Rămâi conectat

Curier Județean

REZULTATE simulare BACALAUREAT 2016 în județul ALBA: 18 note de zece și mii de note sub 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Alba a anunțat, vineri, rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat. Potrivit datelor publicate, 5 elevi de clasa a XI-a din tot județul au reușit să obțină nota zece, în timp ce la clasa a XII-a au fost 13 elevi cu 10 curat la simulare.

De cealaltă parte, elevi foarte slab pregătiți au fost în număr de 2386 la clasa a XI-a, și 2192 la clasa a XII-a, care au avut note sub 5.

Statistică Simulare Bacalaureat 2016 în județul Alba:

Proba a)Limba și Literatura Română; b) Limba Maternă, c)Istorie, Matematică, d) proba la alegere

rezultate simulare bac alba

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut, în perioada 7-9 martie, simularea examenului de Bacalaureat 2016, rezultatele finale fiind publicate vineri, 18 martie, la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Aceste simulări au ca scop să îi obișnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen, să optimizeze rezultatele, să-i pună pe candidați într-o situație reală similară celei de examen, respectarea întocmai a timpului alocat fiecărei probe în parte, confruntarea cu emoțiile, succesiunea probelor, dar și o capacitate de concentrare cât mai ridicată.

„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, precizează MENCȘ

Dacă elevii clasei a XI-a mai au la dispoziție peste un an să pregătească examenul, cei din clasa a XII-a vor susține Bacalaureatul în mai puțin de patru luni.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2016, prima sesiune va avea loc în perioada iunie – iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 30 mai – 3 iunie. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia în 3 iunie 2016.

Examenul de bacalaureat din 2016 va începe în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21-24 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 27 iunie – 1 iulie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la limba şi literatura română şi în 5 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea