Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Rezultate notabile ale atleților din Alba, la ,,Crosul 15 Noiembrie 1987”, de la Brașov

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate notabile ale atleților din Alba, la ,,Crosul 15 Noiembrie 1987”, de la Brașov

Duminică, 12.11. 2023, la Brașov a avut loc ediția a 33-a a ,,Crosului 15 Noiembrie 1987″, eveniment la care au luat parte peste 400 de atleți din țară și străinătate, la toate categoriile de vârstă.

Județul Alba a fost reprezentat la competiție de sportivii: Chitilă Daniela – categ. +45, locul 2 – Clubul Sportiv Municipal ,,Unirea Alba Iulia”; Deac Adrian – categ. +45, locul 5 – Clubul Sportiv ,,Mica Romă” Blaj. Szabo Andrei -categ. +60 – locul 4 – Clubul Sportiv ,,Mica Romă” Blaj; Harjoc Vasile categ.+70, locul 1, timp: 20 min. 03 sec. – Club Sportiv ,,Metalurgistul” Cugir (antrenor profesor Gheorghe Hăprean); Cioca Ilie – categ. +75 – locul 1, timp: 23 min. 22 sec. (Club Sportiv Municipal ,,Unirea Alba Iulia”).

Distanța pentru toți alergătorii a fost de de 5 km., distanța ce a fost parcursă de manifestanții revoltei din ziua de 15 Noiembrie 1987 de la Brașov.

Crosul 15 Noiembrie, una dintre cele mai vechi competiții populare, care se desfășoară neîntrerupt de 33 de ediții, este de altfel evenimentul-simbol al revoltei de la Brașov. În mod tradițional, acesta a urmat traseul parcurs de manifestanții din 15 Noiembrie 1987. Timp de 32 de ediții, crosul a avut plecarea din fața fostei uzine „Steagu’ Roșu“ (Autocamioane Brașov) și sosirea în zona Prefecturii Brașov.

După măsurătoarea oficială din 2018, pentru a atinge distanța de 5 km, traseul a pornit din uzină, exact din fața Secției 440, cea în care a fost aprinsă scânteia revoltei anticomuniste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de albaiulieni au fost alături de primarul din Alba Iulia care și-a condus mama pe ultimul drum

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de albaiulieni au fost alături de primarul din Alba Iulia care și-a condus mama pe ultimul drum Înmormântarea lui Maria Pleșa, mama primarului din Alba Iulia, a avut loc astăzi, 30 aprilie, la Cimitirul Municipal din Alba Iulia. Citește și: DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea