REZULTATE finale DEFINITIVAT 2016, pe Edu.ro: Trei candidați din Alba au obținut note peste 8, după contestații. Rata de promovare la examen, 70,32%

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

examen-definitivatMinisterul Educației a publicat, joi, pe Edu.ro rezultatele finale ale examenului de definitivare în învățământ 2016.  Potrivit inspectorului școlar Monalisa Borza, încă trei profesori din Alba au obținut note de promovare după soluționarea contestațiilor.  

În total, 64 dintre cei 91 de candidați din județul Alba au reușit să obțină minimum nota 8 la proba scrisă a examenului, rata de promovare fiind de 70,32%, cu peste 20 de procente mai mult față de anul trecut, când rata de promovare la examen a fost de 48,24%.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Rezultatele finale ale candidaților din județul Alba au fost publicate AICI.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Contestații au depus 24 de profesori.

Proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ a avut loc în 4 august. Rezultatele au fost publicate în 14 august, iar profesorii nemulțumiți au putut depune contestații în 11 și 12 august, potrivit calendarului MECȘ.

În județul Alba, proba scrisă a fost susținută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, cu participarea a 91 de dascăli. Inițial s-au înscris 131 de candidați; 20 au absentat și 20 s-au retras din concurs, după ce au văzut subiectele.

După definitivare, evoluția în cariera se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pică definitivatul pot sa fie angajați în învățământ doar pe perioada determinată, ca profesori debutanți. Nota minimă de promovare este 8, astfel au putut intra în examenul scris de definitivat profesorii care, la inspecții, au avut media cel puțin 8 și care au predat cel puțin 1 an. Examenul scris de definitivat durează 4 ore.

Profesorii care au promovat examenul de definitivat  își vor primi drepturile salariale începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor. (C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei