Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate finale Bacalaureat 2015, pe Edu.ro: Ministerul Educației a publicat rezultatele după contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele finale la Bacalaureat 2015 au fost publicate de Ministerul Educației, pe portalul Edu.ro, vineri, după cum era prevăzut în calendarul MECȘ.

Primele rezultate ale examenului au fost publicate marți, miercuri și joi fiind soluționate contestațiile depuse de candidații nemulțumiți.

Elevi Bacalaureat 201302Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că aproximativ 9% din totatul lucrărilor scrise au fost contestate, iar majoritatea contestaţiilor sunt la limba română. Asta înseamnă că au fost depuse aproximativ 14.280 de contestaţii.

Click pentru a vedea rezultatele finale, pe Edu.ro

Click pentru a vedea rezultatele finale, pe Edu.ro, în județul Alba

Absolvenții de liceu din județul Alba au depus un număr de 744 de contestații. Cele mai multe nemulțumiri au fost înregistrate la limba și literatura română, unde un număr de 345 de candidați au contestat notele primite. La matematică au fost contestate 122 lucrări, la biologie – 71, iar la geografie și istorie – câte 53.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Ce spune metodologia: Art. 73 – (1) Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii. (2) Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare. (3) Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată la alin. (1) şi (2), nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă. (4) Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului. (5) Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

Rezultratele dinainte de contestaţii arată că rata de promovare, la nivel național, la Bacalaureat 2015 este de 66,41% înainte de contestaţii. S-au înregistrat 63 de medii de 10, cele mai multe în Timiş. În județul Alba rata de promovare a fost de 74,24, fiind înregistrate 3 medii de 10. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea