Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate EXIT-POLL în Franța: Emmanuel Macron ar fi câștigat un nou mandat de președinte. Ce procent a obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate EXIT-POLL în Franța: Emmanuel Macron ar fi câștigat un nou mandat de președinte. Ce procent a obținut

Emmanuel Macron a câștigat un nou mandat de președinte al Franței, după ce a învins-o pe Marine Le Pen

Conform primelor rezultate exit-poll, Emmanuel Macron a obținut 58,2%, în timp ce Marine Le Pen a obținut 41,8%.

Emmanuel Macron a câștigat duminică un nou mandat de președinte al Franței, el clasându-se, conform primelor exit-poll-uri anunțate după încheierea votului în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în fața contracandidatei Marine Le Pen, cu 58% din voturi, față de 42%.

Primele rezultate exit-poll anunțate de institutele de sondare Ifop, Elabe, Opinionway și Ipsos îl dau pe Macron câștigător cu o marjă confortabilă, de 57,6% – 58,2% din voturi.

Preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron a înfruntat-o în acest tur final al alegerilor prezidențiale pe lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Francezii au votat duminică pentru următorul preşedinte al țării şi au avut de ales, la fel ca în 2017, între Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

Marine Le Pen a pierdut alegerile prezidențiale 2022 din Franța în fața lui Emmanuel Macron, dar susține că voturile primite de ea înseamnă că foarte mulți francezi își doresc o schimbare profundă.

”Le mulțumim milioanelor de oameni care au venit să ne voteze. Ne-au demonstrat că avem o forță extraordinară, ne simțim întăriți care urmare a acestor alegeri. Iată cum am reușit să-i decredibilizăm pe toți cei care ne spuneau că vom dispărea de pe scena politică din Franța și din Europa. Votul de astăzi este al oamenilor care își doresc o schimbare profundă a Franței.

Nu trebuie să ne mai lăsăm teama să ne cuprindă. Trebuie să ne dăm seama cât suntem de puternici, votul primit este expresia dorinței de a schimba tot ceea ce se întâmplă în Franța.”, a spus Marine Le Pen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea