Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rezultate examen Definitivat 2023: Notele înainte de contestații, publicate pe Edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate examen Definitivat 2023: Notele înainte de contestații, publicate pe Edu.ro

Rezultatele finale ale examenului de Definitivat 2023 au fost publicate de către Edu.ro pe data de 25 iulie, conform calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației.

Click pentru: Rezultatele inițiale la Definitivat 2023 în Alba
Click pentru: Rezultatele inițiale la Definitivat 2023 pe țară

CITEȘTE ȘI: SUBIECTE ȘI BAREME Definitivat 2023, publicate pe edu.ro: Ce au avut de rezolvat profesorii la examenul de astăzi

Candidații care au susținut proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ vor avea posibilitatea de a contesta rezultatele inițiale în cazul în care nu sunt mulțumiți de notele obținute.

Afisarea rezultatelor finale ale examenului de Definitivat 2023 va avea loc la sediul și pe site-ul unității de învățământ în care s-a desfășurat proba scrisă, în data de 25 iulie.

Perioada în care candidații pot depune contestații pentru rezultatele inițiale la proba scrisă din cadrul examenului de definitivare în învățământ va fi între 25 iulie și 27 iulie 2023.

În ceea ce privește structura lucrării scrise, subiectul de specialitate va reprezenta 60% din punctaj, subiectul de metodică va contribui cu 30%, iar 10% din punctaj va fi acordat automat.

Fiecare lucrare scrisă va fi evaluată independent, în săli separate, de către doi profesori evaluatori, fără a fi făcute însemnări pe lucrare, conform baremului de evaluare și notare. Evaluarea se va face pe o scală de la 10 la 1, inclusiv punctajul/punctele din oficiu.

Pentru corectarea lucrărilor la proba scrisă a examenului Definitivat 2023, fiecare evaluator va atribui nota lucrării pe baza baremului de evaluare și notare. Pentru ca evaluările să fie valide, diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori nu trebuie să depășească 1 punct.

În situația în care diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele vor fi trecute pe teze de către ambii evaluatori, aceștia semnând în dreptul notei acordate. Președintele comisiei de evaluare va calcula și va nota media aritmetică a celor două note pe fiecare lucrare, cu două zecimale, fără a rotunji, aceasta fiind nota finală obținută de candidat la proba scrisă.

În cazul în care diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea respectivă va fi evaluată de către un al treilea evaluator, asigurându-se astfel respectarea baremului, conform procedurii specifice privind evaluarea lucrărilor scrise și soluționarea contestațiilor. Cel de-al treilea evaluator va trece nota pe lucrare în spațiul rezervat și va semna în dreptul notei acordate. Nota finală acordată lucrării va fi media aritmetică a notelor acordate de cei 3 evaluatori. În acest caz, pe lucrare, în spațiul rezervat notei finale, se va calcula și se va trece media respectivă, validată prin semnătura președintelui.

Calendar Definitivat 2023

  • 19.07.2023 Susținerea probei scrise
  • 25.07.2023 Afișarea rezultatelor inițiale
  • 25.07—26.07.2023 Înregistrarea contestațiilor
  • 26.07—31.07.2023 Soluționarea contestațiilor
  • 1.08.2023 Afișarea rezultatelor finale
  • 1.08—4.08.2023 Transmiterea la Ministerul Educației a tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați
  • 7.08—18.08.2023 Validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea