Rămâi conectat

Sport

Rezultate bune pentru LPS Alba Iulia la Liga Naţională de Minibaschet: 4 victorii din 5 meciuri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LPS Alba Iulia1LPS Alba Iulia participă în această perioadă la Tg. Mureş la o spectaculoasă competiţie de baschet, Liga Naţională de Minibaschet 2013, la care mai sunt înscrise alte 64 de echipe din ţară formate din jucătoare născute în anul 2001 şi mai mici. Formaţia condusă de antrenorul Valentin Urian a reuşit să câştige patru dintre cele cinci partide susţinute în grupă, obţinând următoarele rezultate: 18-32 cu Lapi Dej, 58-14 cu CSŞ Mediaş, 31-23 cu ACS Raptors Bucureşti, 36-23 cu Crişul Oradea şi astăzi, la ora 10.00, ultima confruntare din prima parte a întrecerii, cu CSŞ Botoşani, victorie cu 59-15.

Ne-am calificat în următoarea etapă, care va reuni 24 de echipe, întrucât ne-am  situat pe primele 4 poziţii ale ierarhiei. Competiţia în sine este interesantă, cu momente inedite, va fi organizat şi un concurs de aruncări «coşul de aur». Ne bucurăm că participăm, este o experienţă deosebită”, a apreciat Valentin Urian. LPS Alba Iulia are în componenţă următoarele 12 jucătoare: Diana Ignat (căpitan), Irina Olteanu, Diana Bradea, Diana Bogdan, Alexandra Cozma, Alexandra Borca, Diana Ivaşcu, Teodora Dalcoş, Roberta Breaz, Armine Ghegamian, Ana Dărămuş, Carla Sărăcuţ. Micuţele baschetbaliste sunt pregătite de Valentin Urian (34 ani), cel care în 2008, la Tg. Mureş a cucerit locul 5 pe ţară cu LPS Alba Iulia şi echipa din care făceau parte, printre altele, Andreea Beldian, Mihaela Gherman sau Florentina Palco.

*Joi, meci eliminatoriu cu Temerarii Călăraşi!

LPS Alba Iulia va întâlni joi, pe CS Temerarii Călăraşi, echipa clasată pe locul al treilea în Grupa H, iar în cazul unei victorii se va califica între primele 16 echipe (ora n-a fost stabilită deocamdată). Altfel, miercuri seara, la concursul „cosul de aur” echipa albaiuliană va fi reprezentată de Diana Ignat (sora fostului portar unirist Vlad Ignat, acum în Spania la Valladolid) şi Alexandra Borca.

Tot în contextul baschetului albaiulian, ce are două jucătoare, Vasilica Cuzic şi Andreea Beldian convocate la lotul naţional Under 18, menţionăm că la antrenamentele de luni de la Cluj-Napoca ale respective formaţii „tricolore” au participat şi alte două jucătoare legitimate la LPS Alba Iulia, Iuliana Petrifălean şi Mihaela Gherman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea