Rezultate BACALAUREAT 2014. Cum depui contestație
Contestațiile la examenul de BACALAUREAT 2014 se depun, conform calendarului MEN, astăzi, 7 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Soluționarea lor are loc în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 11 iulie.
Rezultatele la BAC 2014 s-au afișat duminică, 6 iulie, în județul Alba promovabilitatea fiind de 67,8%, iar la nivel național 59,22%.
Citește și Rezultate BACALAUREAT 2014 în județul ALBA, înainte de contestații. Vezi notele elevilor
BACALAUREAT 2014: CUM DEPUI CONTESTAȚIE
Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.
Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.
Cererile prin care se contesta notele obținute la evaluarea inițiala, însoțite de un borderou în care se precizează numele candidaților si probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusa contestația se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
După centralizarea cererilor prin care se contesta notele obținute la evaluarea inițiala, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din județ, cu același tip de hârtie pusa la dispoziție de comisia de bacalaureat județeana/a municipiului București. Dupa aceasta, se aplica stampila „Bacalaureat 2014 – C.Z.E.”.
În cazul în care Comisia naționala de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestații la nivel județean/al municipiului București, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei județene /a municipiului București de contestații, singura în măsura sa acorde o noua nota lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menționează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor si numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestata.
Comisia Naționala de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestații la nivel regional. Componenta comisiei de contestații din centrele regionale este stabilita de comisia de bacalaureat județeana din județul unde a fost stabilit sediul centrului de contestații, cu acordul Comisiei Naționale de Bacalaureat.
În cazul în care se organizează centre regionale de contestații, lucrările de la centrele zonale de evaluare, ale căror rezultate inițiale au fost contestate, se înaintează, prin delegat, comisiei de bacalaureat județene/a municipiului București. Aceasta numerotează lucrările contestate, pentru fiecare proba scrisa, disciplina si tip de subiect si le transmite comisiei regionale de contestații, singura în măsura sa acorde o noua nota lucrării.
Comisiile județene/ a municipiul București/ regionale de contestații reevaluează lucrările primite si acorda note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.
Toate procedurile privind desfășurarea activității în centrele zonale de evaluare sunt respectate si în cazul comisiei județene de contestații.
Dacă se constata diferențe de notare mai mari de 1,50 puncte evaluarea se face de a treia comisie
După terminarea evaluării si deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constata diferențe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițiala si cele de la contestații, președintele comisiei de contestații decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formata din alți profesori cu experiența, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o noua secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestații.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
Mesaje, urări și felicitări de Crăciun fericit 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Mesaje de Crăciun pentru prietenii din străinătate în limba italiană Dacă aveți prieteni care cunosc limba italiană vă propunem să le trimiteți, în preajma sărbătorilor, unul dintre mesajele de mai jos. Surpriza va fi pe măsură. Buon Natale / Buone […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum o oră
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri