Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Curier Județean

Rezultate BACALAUREAT 2014. Cum depui contestație

Dragoş Suciu

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Contestațiile la examenul de BACALAUREAT 2014 se depun, conform calendarului MEN, astăzi, 7 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Soluționarea lor are loc în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 11 iulie.

Rezultatele la BAC 2014 s-au afișat duminică, 6 iulie, în județul Alba promovabilitatea fiind de 67,8%, iar la nivel național 59,22%.

Citește și Rezultate BACALAUREAT 2014 în județul ALBA, înainte de contestații. Vezi notele elevilor

Elit - Gustul Desăvârșit

BACALAUREAT 2014: CUM DEPUI CONTESTAȚIE

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.

Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contesta notele obținute la evaluarea inițiala, însoțite de un borderou în care se precizează numele candidaților si probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusa contestația se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
După centralizarea cererilor prin care se contesta notele obținute la evaluarea inițiala, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din județ, cu același tip de hârtie pusa la dispoziție de comisia de bacalaureat județeana/a municipiului București. Dupa aceasta, se aplica stampila „Bacalaureat 2014 – C.Z.E.”.
În cazul în care Comisia naționala de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestații la nivel județean/al municipiului București, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei județene /a municipiului București de contestații, singura în măsura sa acorde o noua nota lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menționează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor si numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestata.
Comisia Naționala de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestații la nivel regional. Componenta comisiei de contestații din centrele regionale este stabilita de comisia de bacalaureat județeana din județul unde a fost stabilit sediul centrului de contestații, cu acordul Comisiei Naționale de Bacalaureat.
În cazul în care se organizează centre regionale de contestații, lucrările de la centrele zonale de evaluare, ale căror rezultate inițiale au fost contestate, se înaintează, prin delegat, comisiei de bacalaureat județene/a municipiului București. Aceasta numerotează lucrările contestate, pentru fiecare proba scrisa, disciplina si tip de subiect si le transmite comisiei regionale de contestații, singura în măsura sa acorde o noua nota lucrării.
Comisiile județene/ a municipiul București/ regionale de contestații reevaluează lucrările primite si acorda note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.
Toate procedurile privind desfășurarea activității în centrele zonale de evaluare sunt respectate si în cazul comisiei județene de contestații.

Dacă se constata diferențe de notare mai mari de 1,50 puncte evaluarea se face de a treia comisie

După terminarea evaluării si deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constata diferențe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițiala si cele de la contestații, președintele comisiei de contestații decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formata din alți profesori cu experiența, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o noua secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestații.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Bărbat de 67 de ani din Blaj prins bine „alcoolizat” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bărbat de 67 de ani din Blaj prins bine „alcoolizat” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

La data de 15 august 2022, în jurul orei 19,20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat un bărbat de 67 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheorghe Barițiu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, care s-a desfășurat pe durata minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 12 – 15 august 2022, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune tip BLITZ ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, fiind vizat atât mediul urban câr și mediul rural.

Elit - Gustul Desăvârșit

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

În această perioadă au fost aplicate 346 de sancţiuni contravenţionale, din care 250 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Colegiul Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia are de ce se mândri cu absolvenții săi. Unul dintre aceștia, Ana-Cristina Geică, a terminat Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța ca șef de promoție.

„Cu prilejul Zilei Marinei Române, vă prezentăm șefa promoției „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, aspirant inginer (Ma.) Ana-Cristina Geică.

Absolventă a Colegiului Militar „Mihai Viteazu” din Alba Iulia, studenta a simțit o atracție față de Academia Navală încă din clasa a XI-a, după excursia cu clasa la toate academiile din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cum au fost acești patru ani pentru tine? „Clișeic vorbind, au fost 4 ani ca 4 clipe, dar revenind ușor în realitate, au fost 4 ani în care mi-am oțelit mintea, brațul și inima pentru a deveni ofițerul care îmi place să cred că sunt astăzi: unul competent, pregătit și gata de acțiune alături de camarazii săi.”

Care a fost cel mai frumos moment pe care ți-l amintești din timpul Academiei? „Din fericire, momentele frumoase cântăresc mai mult în amintirile mele și nu mi s-ar părea corect să arăt cu degetul către unul anume și să îl numesc <<cel mai frumos>>, așa că voi alege un moment oarecare din multele avute. Cel mai recent este reprezentat de înaintarea în primul grad de ofițer. A fost un moment plin de emoție, deoarece am fost alături de colegii mei cu care am împărțit și bune și rele timp de 4 ani, iar pe această cale aș dori să le mulțumesc lor pentru cele mai frumoase amintiri pe care le am și să le urez clasicul <<Bun cart înainte>>”

Care a fost cel mai dificil moment din timpul academiei? „Momente dificile nu au fost puține, dar important este că în urma acestora am devenit mai atentă și mai pregătită pentru viitor.”

Noi îi spunem felicitări pentru performanță și îi urăm mult succes!”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea