Rămâi conectat

Politică Administrație

REZULTATE alegeri locale parțiale 2017, la Horea, numărătoarea paralelă: Candidatul PNL Marin Nicola câștigă fotoliul de primar. Voturile pe localități

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidatul PNL Marin Nicola a câștigat fotoliul de primar în comuna Horea, la alegerile parțiale din 11 iunie 2017.  Conform numărătorii paralele a partidelor, din cele 6 secții de votare, acesta a pierdut o singură secție, la Trifești, unde candidatul PSD Florin Neag ar fi obținut cu 20 de voturi mai mult.

În total, Marin Nicola (PNL) a strâns 745 de voturi, social – democratul Florin Neag  542, iar candidatul PMP Ispas Mateș 21 de voturi.

Horea: PNL – 275, PSD – 165 voturi, PMP – 15

Preluca: PNL – 44 voturi, PSD – 14 voturi, PMP – 0

Giurgiuț:  PNL – 73 voturi, PSD – 25 voturi, PMP – 1

Mătișești: PNL – 146 voturi, PSD – 139, PMP – 5 voturi

Pătrușești: PNL – 63 voturi, PSD – 35 voturi, PMP – 0

Trifești PNL: 144 voturi – PSD – 164, PMP – 0

Citiți și Marin Nicola, candidatul PNL, a câștigat alegerile parțiale din comuna Horea cu 57,41 % din voturi. Rezultatele finale

”Am câștigat cu aproape 60% din voturi. Sunt mulțumit la ce au făcut ei (nr. psd-iștii) și la câte minciuni au scos. Ei se credeau câștigători. Până la urmă am câștigat, suntem fericiți și mergem înainte cu proiectele în derulare și cu horenii care au demonstrat că nu m-au trădat nici acum. Le mulțumesc din suflet”, a declarat deputatul PNL de Alba Corneliu Olar,  pentru ziarulunirea.ro, la aflarea rezultatelor.

Prezența la vot în comuna Horea a fost de 77,32%, a doua cea mai mare din țară, după cea din județul Sălaj, potrivit Autorității Electorale Permanente. La Horea au votat 1.316 de persoane, din cei 1.702 așteptați la urne.

Horenii au fost așteptați să voteze în cele șase secții amenajate în satele Horea, Trifești, Giurgiuț, Mătișești, Pătrăușești și Preluca. Cel mai mare număr de alegători, respectiv 632, au fost așteptați la urne la secția nr. 270, din Horea, iar cei mai puțini, 63, la secția nr. 275, din Preluca.

În comuna Horea din Munții Apuseni se organizează alegeri după ce Corneliu Olar, ales primar în iunie 2016, a demisionat în luna decembrie când a obținut un mandat de deputat.

În cursă pentru primărie s-au înscris Nicola Marin (PNL), viceprimar cu atribuții de primar, Florin Neag (PSD), susținut de ALDE și Ispas Mateș (PMP).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea