Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reunoaștere europeană! Albaiulianul Florin Roman desemnat vicepreședinte al Programului Eurodyssee

Bogdan Presecan

Publicat

în

Prezentare Eurodyssee la Alba Iulia (4)Astăzi, Michele Sabban, vicepreședintele Ansamblului Regiuniilor Europeene (ARE) și președintele Programului Eurodyssee, a confirmat alegerea lui Florin Roman, reprezentantul județului Alba în ARE, în funcția de vicepreședinte în Comitetul Director al Programului Eurodyssee.

Albaiulianul este, începând de astăzi, responsabilul organizației pentru Europa de Est și Republica Moldova.

Recunoașterea meritelor vicepreședintelui CJ Alba de către liderii ARE, vine în urma demersurilor acestuia de a resuscita activitatea biroului ARE din Alba Iulia și de a implementa Programul Eurodyssee în județul Alba, alte județe din țară, dar și în Republica Moldova.

Această numire reprezintă o premieră pentru țara noastră, Roman devenind prima persoană din Europa de Est care accede într-o funcție de conducere la nivelul ARE, respectiv Eurodyssee.

Vă reamintim că în luna noiembrie 2013, județul Alba, prin reprezentantul său, a devenit prima regiune din Europa de Est, membru permanent al Consiliului Director al Eurodyssee.

“Județul Alba și celelalte regiuni românești vor reprezenta un exemplu pentru regiunile din Europa de Est. Avem nevoie să existe aici un pol care să lucreze cu regiunile din jur, care să promoveze și să disemineze informațiile privind Programului Eurodyssee. Iar în acest sens, Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, este reprezentantul meu pentru regiunile din România și Europa de Est. Pentru că cunoaște foarte bine programul, Europa, este dinamic și avem același obiectiv: sprijinirea tinerilor”, a spus Michele Sabban, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Alba Iulia.

Din luna aprilie, tinerii din județul Alba care au între 18 și 30 de ani vor putea aplica pentru un stagiu (3-7 luni), plătit cu sume între 300 și 900 de euro pe lună, într-una din cele aproape 40 de regiuni din Europa, partenere în programul Eurodyssee. Vom reveni cu amănunte la momentul în care serviciul este operațional.

Programul este unic pentru că aduce împreună atât tinerii, cât și agenții economici şi administrațiile publice, în efortul de a combate șomajul și de a crea un viitor mai bun pentru tineri.

Află AICI totul despre Programul Eurodyssee!

Ce este Antena – Biroul regional al Ansamblului Regiunilor Europene (ARE) din Alba Iulia?

Broșura Program Eurodyssee


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea