Rămâi conectat

Curier Județean

Reunirea „alb-negrilor” tot în criză financiară *23 de jucători sub comanda lui Gherman la primul antrenament

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o vară tumultuoasă, în care prin „Cetate” s-a vorbit asiduu de desfiinţare şi de retragerea din campionat, în această după-amiază FC Unirea şi-a reluat antrenamentele, criza financiară fiind la ordinea zilei în rândul „alb-negrilor”, care au acumulat peste două luni de vacanţă şi au 3-4 rate contractuale neachitate. Sub comanda antrenorului Stelian Gherman, ajutat de Adorian Himcinschi s-au regăsit luni 23 de jucători (în marea majoritate localnici), după cum urmează: Pascal, Lasc, Clipici – portari, Potopea, Bumbac, Schuller, Bucurică, I. Stan (se negociază cu FC Vaslui perfectarea transferului), L. Kiss (Poli II Timişoara, ex- LPS Sebeş), Al. Man (uşor accidentat, nu s-a pregătit) – fundaşi; Cl. Oara, Negură, M. Petrescu, A. Ianc, Cos. Simtion (CSO Cugir), Coţolan, Bretoiu, Contor, R. Moga – mijlocaşi, M. Oprea, G. Croitoru, Benga (Dalia Sport Daia), Al. Popa, Bălaş (Europa Alba Iulia), marţi urmând să revină de la FC Botoşani şi S. Mureşan.

*Noutăţi numai din judeţ, restanţele tot în suspans

Pe lângă juniorii din pepinieră, şi fotbaliştii întorşi după împrumuturi, la pregătire s-au regăsit doar trei nume noi, Cos. Simtion, Benga, Kiss, FC Unirea sunând goarna din postura de cea mai întârziată formaţie din Liga a 2-a. „Venim după o întârziere prelungită, lotul a fost decimat de plecări, iar pentru cei ce suntem acum la Unirea este un risc foarte mare. Efectivul este slăbit, însă încercăm, ajutaţi şi de amânarea startului, să ne reglăm din mers. Bucurică, Pascal şi Bumbac deocamdată sunt aici, dar oricine are o ofertă favorabilă poate pleca„, a explicat Stelian Gherman.

Speranţele de redresare financiară sunt legate de posibila vânzare a lui Ionuţ Stan la FC Vaslui. „Încercăm să reducem bugetul şi să mizăm pe jucători localnici, ce trebuie să demonstreze că pot evolua în Liga a 2-a. Nu pot să dau o dată certă în privinţa restanţelor, am şi discutat cu jucătorii în vestiar, le-am explicat situaţia critică. Sper ca în scurt timp să ne reglăm„, a precizat preşedintele Mihai Dăscălescu. FC  Unirea Alba Iulia traversează momente la limita supravieţuirii, la un pas de abandon, echipa albaiuliană părând părăsită de toată lumea, niciunul dintre şefi nefiind prezent azi la primul antrenament estival.

Dan HENEGAR

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RMGC a cerut Agenției Naționale pentru Resurse Minerale prelungirea licenței de exploatare a aurului de la Roșia Montană

Unirea Ziarul

Publicat

în

RMGC a cerut Agenției Naționale pentru Resurse Minerale prelungirea licenței de exploatare a aurului de la Roșia Montană Canadienii de la Gabriel Resources nu renunță la ideea de a exploata zăcământul minier de la Roșia Montană, chiar dacă au pierdut procesul prin care solicitau daune de peste 6 miliarde de dolari Statului Român pentru neavizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea