Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Retrocedarea clădirii Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia a fost respinsă de ANRP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia Specială de Retrocedare din subordinea Guvernului României a respins cererea depusă de Arhiepiscopia Romano Catolică din Alba Iulia privind retrocedarea Bibliotecii Batthyaneum, pe motiv că nu s-a făcut dovada de proprietate asupra imobilului. Anunțul a fost făcut, miercuri, într-o conferință de presă, de către primarul municipiului, Mircea Hava.

biblioteca batthyaneumEl a precizat că decizia poate fi contestată în instanță și nu a dorit s-o comenteze însă a dat de înțeles că este firească având în vedere că ”și testamentul episcopului Batthyány este legat de faptul de a rămâne țării, nu cuiva anume”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reamintim că în luna septembrie 2015 Comisia din cadrul Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților (ANRP) a respins ca neîntemeiată o altă cerere a Episcopiei Romano-Catolice din Alba Iulia – de retrocedare a manuscrisului Codex Aureus.

Ambele decizii confirmă precizările făcute de reprezentanții Bibliotecii Naționale a României, în luna iunie a acestui an, în urma unor articole publicate în presa națională, în care se spunea că manuscrisul Codex Aureus s-ar afla în posesia Ungariei. ”Aceste afirmaţii sunt complet eronate, manuscrisul fiind păstrat în continuare, în condiţii de prezervare şi securitate, în colecţiile Bibliotecii Batthyaneum, filială a Bibliotecii Naționale a României”, s-a arătat în comunicatul de presă. (Z.U.)

CITEȘTE ȘI: CEDO: Despăgubiri de 25.000 de euro pentru Arhiepiscopia Catolică din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea