Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Rețeaua de canalizare menajeră din Cricău și Tibru va fi extinsă: Undă verde de la APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rețeaua de canalizare menajeră din Cricău și Tibru va fi extinsă: Undă verde de la APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a dat undă verde pentru proiectul „Extindere rețea de canalizare menajeră în comună Cricau”.

Proiectul a fost structurat în două obiective, după cum urmează: Rețele de canalizare menajeră în localitatea Tibru și rețele de canalizare menajeră în localitatea Cricau.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Rețele de canalizare menajeră în localitatea Tibru

În localitatea Tibru, se propune conform temei de proiectare, realizarea unei rețele noi proiectate de canalizare menajeră care va deservi toți consumatorii din localitate.

Rețeaua de canalizare menajeră se va amplasa pe toate străzile, fiind propusă a se execută cu ajutorul conductei din PP Sn 8 Dn 200 și 250 [mm]. Datorită existenței pe traseu a unui curs de apă (valea Tibrului), este necesar a se execută lucrări de subtraversare a acesteia. Subtraversarile se vor execută cu conducte din PEHD PE 100 Pn 10 , montate în tuburi de protecție. Toate apele uzate din localitatea Tibru, vor ajunge în rețeaua de canalizare menajeră existența din localitatea Cricau.

Pentru fiecare gospodărie, se prevede câte un racord la rețeaua de canalizare proiectată, din PP Sn 4 Dn 160 mm. Racordurile se vor execută concomitent cu rețeaua de canalizare menajeră.

Rețele de canalizare menajeră în localitatea Cricau

Racorduri de la fiecare gospodărie în parte, realizate cu conducte din PVC Sn 4 Dn 160 mm (de la căminele de vizitare de pe traseul rețelei până la limita de proprietate), unde se va monta câte un cămin de inspecție din PE (complet echipat) având Dn 400 mm și va fi prevăzut cu 2 racorduri având fiecare Dn 160 mm. Numărul de cămine de racord este de 12 bucăți.

Pe traseul rețelelor de canalizare se vor amplasa cămine de vizitare, în punctele de schimbare a direcției și la distanțe care să nu depășească 60 ml. Capacele peste cămine vor fi de tip carosabil.

Pentru fiecare gospodărie, se prevede câte un racord la rețeaua de canalizare proiectată, din PP Sn 4 Dn 160 mm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea