Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Reţeaua de canalizare din comuna Stremţ dă bătaie de cap cetăţenilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Mă întreb cu seriozitate cum poate cineva ca din două soluţii să o aleagă pe cea mai proastă?! Practic pe cea imposibilă!! Iar acel cineva nu este oricine, este o echipă de proiectanţi „selectaţi cu grijă”, împreună cu alţi specialişti.
În prima fotografie se poate vedea cum au fost obturate canalele pentru drenarea apei provenite din ploaie. A fost frântă liniaritatea şi redusă sever secţiunea. Aşa ceva n-ar face nici un inconştient pentru că nu se face sub nici un motiv. Atunci când plouă, din cauza diminuării vitezei de scurgere, apa se acumulează şi inundă gospodăriile sau bălteşte în canalele obturate şi pătrunde pe lângă cămine în terasamentul drumului, pe care îl slăbeşte şi favorizează astfel formarea crăpăturilor în pereţii caselor. De asemenea, inundă drumul şi iarna îngheaţă. Sunt destule motive pentru ca în viitor să fie necesară eliberarea canalelor obturate dar cu alte cheltuieli. Nu mai spun cu câtă înverşunare este săpat drumul abia refăcut aşa că, deşi se mai găsesc bani, uitaţi-vă ce se întâmplă cu ei. Soluţia, singură în situaţia dată, este cunoscută. Ea face obiectul unei invenţii certificată OSIOM cu nr. RO 2010 00021. Am prezentat-o şi se află implementată la nici 10 km, în localitatea Oejdea (a doua imagine). Este o soluţie mult mai ieftină, cu facilităţi deosebite de racordare (racordurile nu trebuie să depăşească costul de 300 de lei.) Numai la un cost scăzut populaţia se poate branşa şi numai aşa investiţia se justifică. Este greşit să tratăm separat reţeaua de canalizare pe de o parte şi branşamentele pe de alta. Nici una dintre aceste secţiuni nu poate funcţiona separat.
 Ce o fi determinat Primăria Stremţ să accepte soluţia imposibilă? Aceasta este o întrebare şi mai întreb: pe când şi de unde alte fonduri pentru a face totul măcar cum a fost?
Laurenţiu OLARU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea