Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețeaua de apă potabilă cu branșamente va fi extinsă în localitatea Ighiu: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Extinderea rețelei de apă potabilă cu branșamente, în localitatea Ighiu: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

APM Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extidere rețea apă potabilă cu branșamente, localitatea Ighiel, comuna Ighiu, județul Alba”.

În prezent în localitatea Ighiel există reţea apă potabilă pe străzile: Ighiel1, Fânaţel, Fânaţe2, Dupa Garduri, Gorund, Valea Mică şi reţea canalizare menajeră pe străzile: Ighiel1, Ighiel2, Ighiel3.

Alimentarea localităţii Ighiel se face din reţeaua de distribuţie apă potabilă a localităţii Ighiu printr-o conductă de PEHD De 110mm, Pn 6. Această conductă alimentează staţia de pompare a localităţii şi consumatorii de pe strada Ighiel 1 (între imobilele cu nr.24 şi 1A).

Deoarece această conductă este una de aducţiune şi există imobile branşate se doreşte o relocare a acesteia. Se va proiecta o conductă de aducţiune în paralel cu cea existentă, pe partea opusă a drumului.

Conducta existentă va rămâne cu rol de reţea de distibuţie apă potabilă. Alimentarea acesteia se va face prin închiderea inelului cu o conductă de PEHD De 110mm. Tronson cuprins între imobilul nr.246 de pe strada Fânaţe şi imobilul nr.20 de pe strada Ighiel 1.

Se va extinde şi reţeaua de apă de pe strada Ighiul 2 – cu conductă PEHD De 110mm Pn 6 între imobilele cu nr.115 şi nr.210.

Obiectul 1 – Aducţiune apă SP

Conducta de aducţiune se va cupla din conducta de distibuţie a localităţii Ighiu în dreptul subtraversării drumului comunal strada Ighiel1 la intrarea în localitatea Ighiel. Aceasta se va extinde pe o lungime de 370 ml cu conductă de PEHD De 110mm, Pn6 şi se va recupla în conducta existentă pe strada Făneţe 1 ce alimentează staţia de pompare a localitaţii.
– 370 m – conductă PEHD De 110mm, Pn6;
– 1 buc. – camin de apometru (CW1);

Obiectul 2 – Închidere inel apă str. Ighiel1 – subtraversare vale

Închiderea inelului se va face din conducta existentă pe strada Făneţe1 (imobil nr.246) şi conducta existentă pe strada Ighiel1 (imobil nr. 20) astfel:
– 35 m – conductă PEHD De 110mm, Pn10;
– 35 m – conductă PEHD De 110mm, Pn6;
– 30 m – conductă PEHD De 200mm, Pn10 – foraj dirijat subtraversare vale;
– 1 buc. – camin reductor (R1);

Obiectul 3 – Extindere reţea ap ă str. Ighiel2

Reţeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De110mm, Pn10 pe o lungime de 260 m, prin foraj dirijat. Tronsonul va fi situat pe strada Ighiel 2, cuprins între strada După Garduri şi strada Valea Mică.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevazut un hidrant de incendiu subteran DN 80mm legat din conductă de distribuţie nou proiectată De110mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevazut cate un branşament, constând din conductă PEHD De 25mm, cu lungimea de 5m şi un camin de branşament complet echipat, amplasat la limită de proprietate.
– 260 m – conductă PEHD De 110mm, Pn10;
– 45 m – conductă PEHD De 25mm;
– 9 buc. – camine de apometru PE complet echipate;
– 1 buc. – hidrant subteran de incendiu Dn 80mm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea