Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rețea de evazioniști destructurată de BCCO și DIICOT Alba Iulia – prejudiciul 1,8 milioane euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O.  Alba Iulia au efectuat în această dimineață 10 percheziții în Hunedoara, iar 11 persoane sunt suspecte de săvârșirea înfracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. Cauza este instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Potrivit procurorilor, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanțiale din efectuarea de operațiuni comerciale cu  produse laminate și fier vechi și sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, ca mod de operare, învinuiții au achiziţionat, prin cesiune, mai multe societăţi comerciale, pe care le-au utilizat  pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara.

Societățile intermediare controlate de către învinuiți facturau mărfurile achiziţionate din U.E. către societăţile comerciale beneficiare, fără calculul legal al TVA-ului datorat bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import realizând o fraudă de tip „carusel”.

În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA-ul si practicau un preț de vânzare diminuat față de prețul real al mărfurilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la suma de 1.800.000 de Euro.

În cauză au fost efectuate 10 percheziții domiciliare, la locuințele învinuiților precum și la sediile unor societăți comerciale de pe raza județului Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 11 persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi  DGIPI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea