Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețea de drumuri de peste 2 km pentru accesul la viitorul ansamblu de locuințe din zona Chereteu, Municipiul Blaj. Licitația pentru investiția de peste 5.000.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Municipiului Blaj a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție “Lucrări tehnico edilitare pentru ansamblul de locuințe zona Chereteu Componenta B în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Blaj”. Valoarea totală a investiției este de 5.550.012,17.

Municipiul Blaj cu o suprafață totală de 10.516,2 ha, din care intravilanul ocupă cea 897 ha, este situat în vestul Podișului Tâmavelor, în așa – zisul Podiș al Blajului aproape de confluența Tâmavei Mari cu afluentul său Târnava Mică, cuprins de o parte din interfluviul dintre cele două Tâmave, sectorul sud-vestic al Dealurilor Lopadei precum și regiunea nordică a Podișului Secașelor.

În zona amplasamentului studiat există rețea de apă potabilă și de gaze naturale numai la proprietățile deja construite. La momentul realizării proiectului tehnic privind rețelele tehnico- edilitare în zona studiată, se va ține cont de toate utilitățile existente și se vor lua măsuri pentru corelarea acestora cu cele propuse.

La preluarea amplasamentului s-a observat că în zona Chereteu se dezvoltă o rețea de distribuție a energiei electrice pentru riverani.

Pe zona studiată, se impune a se realiza lucrări ce au drept scop colectarea, transportul și evacuarea apelor provenite din precipitații.

Rețeaua de canalizare pluvială va fi subterană și va prelua apele de pe partea carosabilă a drumului, prin guri de scurgere amplasate la marginea drumului lângă bordură.

Se vor amenaja suprafețele rezultate între limitele de proprietate și bordură exterioară a trotuarelor cu spațiile verzi. Pe aceste suprafețe se va așterne pământ vegetai în grosime de 10 cm și se va înierbă.

Reglementarea circulației va fi întocmită conform standardelor și normativelor în vigoare, avându-se în vedere fluidizarea circulației printr-o presemnalizare corespunzătoare. O atenție deosebită va fi acordată siguranței circulației, atât pietonale, cât și auto.

S-a prevăzut realizarea semnalizării prin marcaje orizontale (transversale și longitudinale) și verticale (indicatoare rutiere) a traseului, conform normelor impuse de standarde.

Lungimea totală a străzilor proiectate este de 2.123,05 metri având acces din DJ 107.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea