Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețea de drumuri de peste 2 km pentru accesul la viitorul ansamblu de locuințe din zona Chereteu, Municipiul Blaj. Licitația pentru investiția de peste 5.000.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Municipiului Blaj a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție “Lucrări tehnico edilitare pentru ansamblul de locuințe zona Chereteu Componenta B în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Blaj”. Valoarea totală a investiției este de 5.550.012,17.

Municipiul Blaj cu o suprafață totală de 10.516,2 ha, din care intravilanul ocupă cea 897 ha, este situat în vestul Podișului Tâmavelor, în așa – zisul Podiș al Blajului aproape de confluența Tâmavei Mari cu afluentul său Târnava Mică, cuprins de o parte din interfluviul dintre cele două Tâmave, sectorul sud-vestic al Dealurilor Lopadei precum și regiunea nordică a Podișului Secașelor.

În zona amplasamentului studiat există rețea de apă potabilă și de gaze naturale numai la proprietățile deja construite. La momentul realizării proiectului tehnic privind rețelele tehnico- edilitare în zona studiată, se va ține cont de toate utilitățile existente și se vor lua măsuri pentru corelarea acestora cu cele propuse.

La preluarea amplasamentului s-a observat că în zona Chereteu se dezvoltă o rețea de distribuție a energiei electrice pentru riverani.

Pe zona studiată, se impune a se realiza lucrări ce au drept scop colectarea, transportul și evacuarea apelor provenite din precipitații.

Rețeaua de canalizare pluvială va fi subterană și va prelua apele de pe partea carosabilă a drumului, prin guri de scurgere amplasate la marginea drumului lângă bordură.

Se vor amenaja suprafețele rezultate între limitele de proprietate și bordură exterioară a trotuarelor cu spațiile verzi. Pe aceste suprafețe se va așterne pământ vegetai în grosime de 10 cm și se va înierbă.

Reglementarea circulației va fi întocmită conform standardelor și normativelor în vigoare, avându-se în vedere fluidizarea circulației printr-o presemnalizare corespunzătoare. O atenție deosebită va fi acordată siguranței circulației, atât pietonale, cât și auto.

S-a prevăzut realizarea semnalizării prin marcaje orizontale (transversale și longitudinale) și verticale (indicatoare rutiere) a traseului, conform normelor impuse de standarde.

Lungimea totală a străzilor proiectate este de 2.123,05 metri având acces din DJ 107.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba, de Ziua Națională. Concurs cu premii în cârnați și vin, pentru cei care ghiceau greutatea animalului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba, de Ziua Națională. Concurs cu premii în cârnați și vin, pentru cei care ghiceau greutatea animalului

Decebal, un porc de dimensiuni impresionante este mândria unei familii de gospodari din orașul Cugir, care a fost sacrificat vineri, 1 decembrie, după datina de tăiat porcul, înainte de Crăciun. Porcul a fost crescut în gospodărie timp de doi ani și șase luni, iar la tăiere a cântărit 423 de kg.

Citește și: Cu cât se vinde un porc în iarna anului 2023: Un milion de exemplare sacrificate pentru masa de Crăciun

Cu o săptămână înainte de a fi sacrificat, proprietarul lui Decebal a lansat pe rețeaua de socializare Facebook și un concurs cu premii. Cei care urmau să ghicească greutatea animalului sau erau cel mai aproape de cifra corectă, vor fi recompensați cu vin și cârnați, preparați din carnea porcului: ”Câte kg să aibă? Cei care vor scrie cât cântărește vor fi premiați cu cârnați și vin. Dacă sunt mai mulți câștigători, premiul se împarte”, a scris omul pe Facebook.

Citește și: Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională, Decebal a fost cântărit și sacrificat. Porcul cântărea nu mai puțin de 423 de kg. Cinci persoane au ghicit greutatea animalului și au câștigat cele 10 kg de cârnați și cei 10 litri de vin puși la bătaie de bărbat.

Din cei cinci câștigători, trei au ales să își doneze premiile unor familii nevoiașe din Cugir, care cu siguranță se vor bucura de bunățile primite de sărbătorile care bat la ușa: ”Încă un câștigător cu inima bună donează premiul câștigat la tombola cu kg lui DECEBAL, către o familie. Sincer, atât sunt de fericit de aceste donații”, spune Viorel Petrescu.

Cugireanul anunță că la anul revine cu alte exemplare impresionante de porci, printre care fiul lui Decebal, Burebista și Tanku.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare