Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Rețea de canalizare și stație de epurare în Șpring. Investiția de peste 12 milioane de lei a primit undă verde de la mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rețea de canalizare și stație de epurare în Șpring. Investiția de peste 12 milioane de lei a primit undă verde de la mediu

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde proiectului „Înființare rețea canalizare menajeră și stație de epurare în satul Drașov, comuna Șpring”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În localitatea Drașov, din comuna Șpring, există în prezent rețea de apă spre toți locuitorii, apa fiind asigurată din gospodăria de apă existentă, respectiv din rezervorul cu volumul de 300 m3, situat la cota 318.00 și care a făcut obiectul proiectului ”Sistem microregional de alimentare cu apă a comunelor Daia Română, Cut, Câlnic, Șpring, Doștat și a localității Rahău/2008”.

În ceea ce privește canalizarea, aceasta nu a fost executată până în prezent, apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, situație ce conduce la infestarea solului și a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, cât și din vecinătatea acesteia, precum și la degradarea calității cursurilor de apă de suprafață ce traversează zona în aval.

În concluzie, apa preluată din pânza freatică prin puțurile existente nu îndeplinește condițiile de calitate și sănătate pentru locuitorii acestei localități (conf. Lege 458/02 privind calitatea apei potabile).

Având în vedere cele de mai sus, se propune realizarea unei rețele de canalizare în localitatea Drașov, din comuna Spring, în condiții de respectare a infrastructurii tehnico-utilitare a localităților.

Necesitatea și oportunitatea investiției sunt evidente, influențând în mod pozitiv nivelul de trai al locuitorilor, având efecte benefice și asupra mediului înconjurător. Prin investiția propusă se urmărește preluarea centralizată a apelor uzate de la punctele de evacuare, transportul acestor ape uzate și evacuarea acestora la stația de epurare. Realizarea acestui obiectiv prin care se realizează colectarea, evacuarea centralizată a apelor uzate este de o importanță deosebită prin reducerea considerabilă a impactului asupra tuturor factorilor de mediu afectați de evacuările necontrolate de ape uzate încărnate cu poluanți ale căror valori prezintă depășiri semnificative a concentrațiilor maxime admisibile.

Astfel, proiectul își propune soluționarea acestor probleme, prin colectarea, transportul și evacuarea apelor uzate menajere la stația de epurare, unde în urma procesului de epurare, apele convențional curate se vor încadra în normele NTPA 001/2002.

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

-realizarea rețelelor de canalizare pentru reducerea poluării solului, aerului și apei;
-asigurarea evacuării apelor uzate menajere în stația de epurare propusa;
-realizarea unei stații de epurare

Valoarea investiției este de 12.633.884,212 lei, cu TVA.

Durata de implementare, respectiv execuție a obiectivului de investiții este de 30 de luni, după cum urmează:

-Organizarea licitației pentru proiectare 1 lună
-Obținerea avize, acorduri, autorizatii 2 luni
-Proiectare la faza PT+DTAC 3 luni
-Organizarea licitației 1 lună
-Realizarea infrastructurilor impuse de proiect 24 luni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea