Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Rețea de canalizare menajeră în comuna Ohaba: Undă verde de la APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Rețea de canalizare menajeră în comuna Ohaba: Undă verde de la APM Alba

Primăria comunei Ohaba a obținut avizul de mediu pentru proiectul privind înființarea rețelei de canalizare menajeră în satele Ohaba și Secășel.

În prezent, comuna Ohaba nu deține un sistem de colectare ape uzate menajere. Astfel, se propune înființare rețea de canalizare menajeră.

Apele uzate menajere evacuate din instalațiile sanitare interioare sunt conduse spre canalul exterior amplasat între proprietăți și drumul asfaltat/pietruit.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Structura rutieră se va reface la terminarea lucrărilor, în funcție de tipul existent la execuția lucrărilor.

Canalizarea menajeră proiectată pentru această investiție se va realiza din tuburi PVC SN4-SN8, cu 0 = 315 la 200 mm, iar racordurile de la construcții se vor realiza din tevi din PVC, cu 0 min = 160 mm.

Colectoarele de canalizare vor fi pozate la o adâncime corespunzătoare cerinței pentru asigurarea pantei necesare pentru a transporta gravitațional apele uzate către stațiile de pompare prevăzute precum și de evitarea pericolului de îngheț.

Conductele se vor poza în șanțuri, pe un pat de pozare din nisip compactat de 10 cm.

Peste generatoarea superioară a acestora se va pune în operă un strat de nisip de 10 cm, care se va compacta manual. Până la cota superioară a șanțului, deasupra stratului de nisip se vor realiza umpluturi cu balast (în zonele carosabile), respectiv cu pământ (în zonele verzi).

Oportunitatea investiției este justificată și din următoarele considerente: realizarea canalizării publice creează premiza înfăptuirii unui pas important în direcția protecției mediului și de respectare a normelor referitoare la sănătatea publică precum și reducerea poluării surselor de apă prin ape uzate evacuate.

Valoarea investiției este de 8.650.935,52 lei fără TVA. Perioada de implementare propusă este 12 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Campionatul militar de tenis – finala pe Forţele Aeriene, desfăşurat la Alba Iulia, și-a desemnat câștigătorii: Clasamentul competiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campionatul militar de tenis – finala pe Forţele Aeriene, desfăşurat la Alba Iulia, și-a desemnat câștigătorii: Clasamentul competiției Campionatul militar de tenis – finala pe Forţele Aeriene, care s–a desfăşurat la Alba Iulia, la Baza Sportivă Constructorul în perioada 20–26 mai, şi–a desemnat câştigătorii. La evenimentul sportiv organizat de specialiștii Secției Educație Fizică Militară din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea