Rămâi conectat

Politică Administrație

Rețea de canalizare în Dumitra și zona industrială din Sântimbru: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețea de canalizare în Dumitra și zona industrială din Sântimbru: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Proiectul  „Construire rețea de canalizare în localitatea Dumitra, comuna Sântimbru, jud. Alba – Preluare ape uzate localitatea Totoi, rețea de canalizare zona industrială, comuna Sântimbru, satele Dumitra și Sântimbru”, a primit undă verde din partea APM Alba.

Prin acest proiect se doreste realizarea urmatoarelor investitii:

– Retea canalizare localitatea Dumitra – colectarea si transportul apelor uzate menajere din
loc. Dumitra, pomparea acestora in reteaua existenta din localitatea Totoi.

– Retea canalizare zona industriala Santimbru – colectarea si transportul apelor uzate
menajere din zona industriala – zona Astoria – Galaxy si Santimbru Fabrica.

– Statie de epurare noua – preluarea intregului debit de calcul al loc. Totoi si Dumitra, precum
si al debitelor preluate din zona Astoria – Galaxy si Santimbru Fabrica.

Citește și: Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Conform documentației, în localitatea Dumitra s-a proiectat o rețea de canalizare cu o lungime totală de 5081 m (L = 2481 m – rețeaua de canalizare cu funcționare gravitațională și L = 2600 m – rețeaua de canalizare cu funcționare sub presiune).

Rețea de canalizare în zona industrială Sântimbru:

În zona industrială Sântimbru s-a proiectat o rețea de canalizare cu o lungime totală de 2140 m, (L = 1430 m – rețeaua de canalizare cu funcționare gravitațională și o L = 710 m – rețeaua de canalizare cu funcționare sub presiune.)

Stații de pompare ape uzate: Pe traseul rețelelor de canalizare proiectate au fost prevăzute trei stații de pompare, astfel:

– două stații de pompare pentru transportul apei menajere colectate din localitatea Dumitra către rețeaua de canalizare din localitatea Totoi
– o stație de pompare pentru transportul apei menajere colectate din zona Astoria-Galaxy în zona Sântimbru Fabrică, de unde prin colectorul proiectat (PVC Dn 400 mm, L = 1318 m) va ajunge în stația de epurare proiectată.

Citește și: Centru de colectare prin aport voluntar, în Ocna Mureș. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Stațiile de pompare se vor echipa cu instalații de pompare corespunzătoare care să asigure buna funcționare a sistemului.

Pentru dirijarea apelor uzate colectate din localitatea Totoi către stația de epurare există deja o stație de pompare, care va face transferul în căminul proiectat în incinta stației de epurare. Conducta de refulare a stației de pompare existente subtraversează râul Mureș.

Cămine de racord: Pe rețeaua de canalizare proiectată se vor executa 120 de racorduri individuale din conductă de PVC Dn 160 mm, L = cca. 840 m.

Stație de epurare: Pentru epurarea apelor uzate colectate din localitățile Dumitra și Totoi, precum și din zona industrială Sântimbru, proiectul prevede execuția unei stații de epurare mecanobiologice, cu epurare avansată – treaptă terțiară: nitrificare-denitrificare și defosforizare chimică dimensionată pentru un debit de Quzat zi max = 337 mc/zi (3,9 l/s) și pentru o încărcare organică corespunzătoare la 1613 LE. Stația de epurare va fi amplasată pe malul drept al râului Mureș, la cca. 40 m față de mal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat energetic: Licitația de peste 800.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat energetic: Licitația de peste 800.000 de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Sântimbru, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede reabilitarea energetică a dispensarului uman. Citește și: Primăria din Sântimbru urmează să fie reabilitată termic: Licitația de peste 900.000 de lei lansată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea