Rețea de canalizare în Dumitra și zona industrială din Sântimbru: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba
Rețea de canalizare în Dumitra și zona industrială din Sântimbru: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba
Proiectul „Construire rețea de canalizare în localitatea Dumitra, comuna Sântimbru, jud. Alba – Preluare ape uzate localitatea Totoi, rețea de canalizare zona industrială, comuna Sântimbru, satele Dumitra și Sântimbru”, a primit undă verde din partea APM Alba.
Prin acest proiect se doreste realizarea urmatoarelor investitii:
– Retea canalizare localitatea Dumitra – colectarea si transportul apelor uzate menajere din
loc. Dumitra, pomparea acestora in reteaua existenta din localitatea Totoi.
– Retea canalizare zona industriala Santimbru – colectarea si transportul apelor uzate
menajere din zona industriala – zona Astoria – Galaxy si Santimbru Fabrica.
– Statie de epurare noua – preluarea intregului debit de calcul al loc. Totoi si Dumitra, precum
si al debitelor preluate din zona Astoria – Galaxy si Santimbru Fabrica.
Citește și: Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba
Conform documentației, în localitatea Dumitra s-a proiectat o rețea de canalizare cu o lungime totală de 5081 m (L = 2481 m – rețeaua de canalizare cu funcționare gravitațională și L = 2600 m – rețeaua de canalizare cu funcționare sub presiune).
Rețea de canalizare în zona industrială Sântimbru:
În zona industrială Sântimbru s-a proiectat o rețea de canalizare cu o lungime totală de 2140 m, (L = 1430 m – rețeaua de canalizare cu funcționare gravitațională și o L = 710 m – rețeaua de canalizare cu funcționare sub presiune.)
Stații de pompare ape uzate: Pe traseul rețelelor de canalizare proiectate au fost prevăzute trei stații de pompare, astfel:
– două stații de pompare pentru transportul apei menajere colectate din localitatea Dumitra către rețeaua de canalizare din localitatea Totoi
– o stație de pompare pentru transportul apei menajere colectate din zona Astoria-Galaxy în zona Sântimbru Fabrică, de unde prin colectorul proiectat (PVC Dn 400 mm, L = 1318 m) va ajunge în stația de epurare proiectată.
Citește și: Centru de colectare prin aport voluntar, în Ocna Mureș. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba
Stațiile de pompare se vor echipa cu instalații de pompare corespunzătoare care să asigure buna funcționare a sistemului.
Pentru dirijarea apelor uzate colectate din localitatea Totoi către stația de epurare există deja o stație de pompare, care va face transferul în căminul proiectat în incinta stației de epurare. Conducta de refulare a stației de pompare existente subtraversează râul Mureș.
Cămine de racord: Pe rețeaua de canalizare proiectată se vor executa 120 de racorduri individuale din conductă de PVC Dn 160 mm, L = cca. 840 m.
Stație de epurare: Pentru epurarea apelor uzate colectate din localitățile Dumitra și Totoi, precum și din zona industrială Sântimbru, proiectul prevede execuția unei stații de epurare mecanobiologice, cu epurare avansată – treaptă terțiară: nitrificare-denitrificare și defosforizare chimică dimensionată pentru un debit de Quzat zi max = 337 mc/zi (3,9 l/s) și pentru o încărcare organică corespunzătoare la 1613 LE. Stația de epurare va fi amplasată pe malul drept al râului Mureș, la cca. 40 m față de mal.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]