Rămâi conectat

Politică Administrație

Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Peste 600 de persoane din comuna Lunca Mureșului urmează să beneficieze de rețea de canalizare, în urma proiectului „Extindere și Înființare canalizare, în comuna Lunca Mureșului”. Proiectul așteaptă acordul de mediu din partea APM Alba.

Beneficiarul lucrării urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață a populației comunei prin extinderea rețelei de canalizare în sistem centralizat.

Scopul principal al lucrării este satisfacerea cerințelor de consum și a exigențelor de calitate impuse de normele interne și europene de alimentare cu apă și canalizare.

Citește și: Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Pentru populația rezidentă în zona de referință – prin investiția propusă se elimină riscurile de îmbolnăvire sau apariție a unor focare de infecție nedorite în imobilele de locuit în comun, creând premisele încadrării în normele Ordinului Ministerului Sănătății nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Traseul de canalizare va avea o lungime de 9048 m; sunt prevăzute 231 cămine de vizitare care se vor poza la cca 60 m distanță între ele.
Amplasarea rețelei de canalizare se va face conform cu SR 8591 și SR, a caietului de sarcini al furnizorului de țevi și a normativului I 22.
Adâncimea de pozare: sub adâncimea de îngheț > 0,90 m.

Citește și: Rețea de canalizare în Săsciori, Laz, Sebeșel, Răchita: Primăria comunei a lansat licitația MAMUT, de peste 20 de milioane de lei, pe SEAP

Stațiile de pompare vor fi de tip monobloc și monolit, etanșe, integral prefabricate din PEHD cu separare de solide, complet echipate cu componentele:

-1 + 1 electropompe submersibile pentru apă uzată, montate în mediu uscat, rotor și carcasă din fontă, grad de protecție IP 68 și lungime de 15 m.
-tablou electric și automatizare cu pornire directă/SD care să asigure toate funcțiile și protecțiile necesare.
-accesorii: cot refulare, scară acces cu trepte antialunecare;
-pompă de bașă cu senzori de nivel;
-senzor de spațiu uscat;
-traductor de nivel hidrostatic pentru nivel minim (oprire pompă), maxim (pornire pompă) și de avarie;
-instalații hidraulice complete (conducte, robineți de secționare, clapet antiretur) cu montare și funcționare în mediu cu umiditate ridicată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră, extinse pe mai multe străzi din Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră, extinse pe mai multe străzi din Cugir: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră vor fi extinse pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Proiectul ,,EXTINDERE REȚELE DE APĂ POTABILĂ ȘI […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea