Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba
Rețea de canalizare în comuna Lunca Mureșului: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba
Peste 600 de persoane din comuna Lunca Mureșului urmează să beneficieze de rețea de canalizare, în urma proiectului „Extindere și Înființare canalizare, în comuna Lunca Mureșului”. Proiectul așteaptă acordul de mediu din partea APM Alba.
Beneficiarul lucrării urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață a populației comunei prin extinderea rețelei de canalizare în sistem centralizat.
Scopul principal al lucrării este satisfacerea cerințelor de consum și a exigențelor de calitate impuse de normele interne și europene de alimentare cu apă și canalizare.
Citește și: Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Pentru populația rezidentă în zona de referință – prin investiția propusă se elimină riscurile de îmbolnăvire sau apariție a unor focare de infecție nedorite în imobilele de locuit în comun, creând premisele încadrării în normele Ordinului Ministerului Sănătății nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.
Traseul de canalizare va avea o lungime de 9048 m; sunt prevăzute 231 cămine de vizitare care se vor poza la cca 60 m distanță între ele.
Amplasarea rețelei de canalizare se va face conform cu SR 8591 și SR, a caietului de sarcini al furnizorului de țevi și a normativului I 22.
Adâncimea de pozare: sub adâncimea de îngheț > 0,90 m.
Citește și: Rețea de canalizare în Săsciori, Laz, Sebeșel, Răchita: Primăria comunei a lansat licitația MAMUT, de peste 20 de milioane de lei, pe SEAP
Stațiile de pompare vor fi de tip monobloc și monolit, etanșe, integral prefabricate din PEHD cu separare de solide, complet echipate cu componentele:
-1 + 1 electropompe submersibile pentru apă uzată, montate în mediu uscat, rotor și carcasă din fontă, grad de protecție IP 68 și lungime de 15 m.
-tablou electric și automatizare cu pornire directă/SD care să asigure toate funcțiile și protecțiile necesare.
-accesorii: cot refulare, scară acces cu trepte antialunecare;
-pompă de bașă cu senzori de nivel;
-senzor de spațiu uscat;
-traductor de nivel hidrostatic pentru nivel minim (oprire pompă), maxim (pornire pompă) și de avarie;
-instalații hidraulice complete (conducte, robineți de secționare, clapet antiretur) cu montare și funcționare în mediu cu umiditate ridicată.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Un pod de aproape 6 metri ar putea fi contruit peste Valea Măgura, în comuna Poiana Vadului: Primăria a solicitat acordul de mediu de la APM Alba
Un pod de aproape 6 metri ar putea fi contruit peste Valea Măgura, în comuna Poiana Vadului: Primăria a solicitat acordul de mediu de la APM Alba Primăria comunei Poiana Vadului a solicitat acordul de mediu de la APM Alba pentru construirea unui pod cu lugimea de 5,9 metri peste Valea Măgura. Citește și: Sistemul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite