Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețea de alimentare cu apă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețea de alimentare cu apă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a dat undă verde pentru proiectul ”alimentare cu apă potabilă în localitatea Ocnișoara, comună Lopadea Nouă, județul Alba”.

În prezent în localitatea Ocnișoara, care face obiectul prezenței documentații, localitate aparțînătoare comunei Lopadea Nouă din județul Alba, nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă. Pentru satele Lopadea Nouă, Asinip, Băgau, Beta, Ciuguzel și Odverem există alimentare cu apă potabilă, iar în Băgau și Lopadea Nouă sunt în curs de execuție lucrări de canalizare.

Se dorește realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă în localitatea Ocnisoara, comună Lopadea Nouă . Lungimea totală a rețelei proiectate va fi de 6241 ml și s-au prevăzut 13 cămine de vane, golire, aerisire și cu reductoare de presiune amplasate conform planurilor de situație anexate.

Conform schemei sistemului debitul solicitat la sursă va fi prelevat din distribuția localității Odverem din conducta de PEHD Pn16 De110 mm, înaintea căminului de reductor existent.

Gospodăria de Apă se va amplasa pe teritorul localității Lopadea Nouă și va fi formată din : instalație de clorinare cu hipoclorit, rezervor cilindric vertical V= 100 mc. Pentru asigurarea zonei de protecție s-a prevăzut împrejmuirea cu panouri din plasa în lungime de L= 120 m.

Lungimea totală a rețelei proiectate va fi de 6241 ml din care : Rețea de aducțiune L= 1406 ml. Rețea de distribuție apă L= 4835 ml.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea