Rămâi conectat

Actualitate

Restituirea taxelor auto: Returnarea timbrului de mediu începe în septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru proprietarii de mașini care au plătit una dintre fostele taxe auto, adică inclusiv timbrul de mediu, termenul limită de depunere al cererilor pentru restituirea sumelor achitate statului, a fost 31 august 2018. Astfel, returnarea sumelor încasate ilegal de stat se face doar în anumite perioade, în funcție de ce taxă auto trebuie restituită. Dacă taxele mai vechi deja se restituie de la începutul anului, timbrul de mediu va începe să fie returnat începând din septembrie 2018.

Reintroducerea posibilității de a cere restituirea vechilor taxe auto, precum și a timbrului de mediu, este reglementată de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017. Documentul stabilește foarte clar perioadele în care proprietarii de mașini își primesc sumele plătite în ultimii aproximativ zece ani.

Restituirea sumelor se face, în baza deciziilor emise de Fisc, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, pe de o parte. Concret, în acest interval de timp își primesc banii înapoi românii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Pe de altă parte, cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule își vor vedea banii returnați în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Foarte important de știut este că cererile pentru restituirea fostelor taxe auto pot fi depuse doar până la data de 31 august 2018. Persoanele care vor depune cereri începând cu data de 1 septembrie 2018 nu vor mai vedea niciun ban de taxă.

Returnarea taxelor auto se poate face la unitățile Fiscului din toată țara, conform ordonanței de urgență amintite. Ultima taxă auto ce trebuia plătită de proprietarii de mașini a fost timbrul de mediu, ce nu se mai achită din februarie 2017.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea