Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Restaurantul Gavroche din Alba Iulia, amendat de ANAF cu 3500 de lei. Reacția de nemulțumire a patronului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Restaurantul Gavroche – Cafe Brasserie din Alba Iulia a fost amendat, sâmbătă seara, de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), cu 3.500 de lei pentru suma de 126 de lei, gasită în plus, asupra ospătarilor, a scris administratorul restaurantului, Alin Ignat, pe rețeaua socială Facebook.

rp_Gavroche-Alba-Iulia-la-un-an-de-existenta32-300x200.jpgAlin Ignat a criticat faptul că verificarea și controlul inspectorilor ANAF a depășit cu două ore programul de funcționare al unității.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Redăm mesajul postat, duminică, pe Facebook.

”Ieri, 5.11, ora 23:30, am primit, de buna credinta, vizita institutiei numita ANAF. De-a lungul controlului desfasurat pana la ora 03:00, depasind deci programul de functionare al unitatii cu 2 ore, doi tineri inspectori ANAF lipsiti de experienta, vaduviti de cunoasterea legii, dar inzestrati cu zel in exces, s-au sfatuit, intre ei, apoi cu altii, in multiple apeluri telefonice si au concluzionat, spre dimineata, ca societatea trebuie amendata in cuantum de 3500 de lei, pentru suma de 126 de lei, gasita in plus, asupra ospatarilor, suma ce constituia bacsisul acestora.

Concluzii:

  1. Ospatarii vor invata din aceasta intamplare un singur lucru si anume acela ca e bine sa isi ascunda bacsisul, ca doar nu vor arunca banii la gunoi, pentru a nu fi gasiti cu ocazia altui control, deci vor invata cum sa minta mai bine statul. Sinceritatea se sanctioneaza cu amenda!
  2. Cine plateste personalului societatii cele doua ore in care acestia au ramas peste program, din timpul lor liber, corespunzator orelor de lucru prestate? Cu mentiunea ca intarzierea controlului s-a produs din cauza necunoasterii legii si a procedurilor de control de catre inspectori, acestia fiind nevoiti sa se informeze, frecvent si constant, din alta parte, pentru a stii ce trebuie sa intrebe sau ce trebuie sa scrie intr-un proces verbal!
  3. Misiunea ANAF nu este aceea de a impiedica societatile comerciale care fac evaziune fiscala si nu platesc taxe la stat, dimpotriva, acestea nu sunt deranjate de vreun control pe aceasta tema si o spun clar, stiind exact, cu cifre, despre cine vorbesc. ANAF vine, in schimb, sa incarce cu amenzi operatorii comerciali care isi desfasoara corect si legal activitatea si care contribuie din greu la bugetul statului. Superb!
  4. In activitatea mea politica viitoare, voi face tot ce este posibil sa contribui la modificarea reglementarilor acestei institutii si a felului in care opereaza, pentru ca lucrurile sa intre in normal, iar cei care ocolesc taxele si impozitele sa plateasca aspru si societatile de buna credinta sa fie lasate sa produca, ba mai mult, sa fie sprijinite, fara rezerve, in acest sens”, a scris Alin Ignat care este și purtător de cuvânt al PNL Alba Iulia.

”Sa desfasori o activitate comerciala in deplina legalitate si corectitudine si totusi sa fii sufocat de controale din partea institutiilor statului, inclusiv in ajun de Mos Nicolae, la 23:30 noaptea, cand multi altii isi numara banii nedeclarati facuti astazi, asta inseamna sa traiesti in Romania!”, a scris acesta într-un mesaj anterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea