Rămâi conectat

Ştirea zilei

RER Vest, amendată pentru întârzieri la colectarea gunoaielor, la Ocna Mureș: Mormanele de deșeuri sunt împrăștiate de maidanezi

Ziarul Unirea

Publicat

în

RER Vest, amendată pentru întârzieri la colectarea gunoaielor, la Ocna Mureș: Mormanele de deșeuri sunt împrăștiate de maidanezi

Săptămâna trecută, în urma reclamațiilor primite din partea unor cetățeni, Poliția Locală Ocna Mureș a amendat operatorul de salubritate RER Vest, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului de salubritate aprobat prin hotărâre de consiliu local, cu suma de 2.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor contractuale, ne-a confirmat viceprimarul orașului, Pavel Podariu.

El spune că oamenii s-au plâns că primesc facturi pentru gunoiul menajer, care stă însă neridicat zile întregi pe unele străzi din oraș, iar deșeurile reciclabile nu ar fi fost colectate cu săptămânile, cum s-a întâmplat, de exemplu, la Războieni, unde acestea au fost ridicate abia după 3 săptămâni. În afara acestei localități aparținătoare orașului, și locuitorii cartierului Dumbrava și cei de pe str. Izlazului, din Uioara de Jos, se confruntă cu aceeași situație.

Mai mult, mormanele de deșeuri sunt împrăștiate de maidanezii aflați în căutarea hranei, iar resturile menajere pot atrage șobolani sau alte rozătoare, locul devenind astfel un focar de infecție. Nici măcar de pe strada pe care locuiește viceprimarul nu a fost ridicat gunoiul, reprezentanții firmei invocând faptul că i s-ar fi defectat autospeciala, dar acest lucru nu este însă în apanajul locatarilor, operatorul de salubritate fiind cel care ar fi trebiuit să trimită altă mașină să ridice deșeurile în locul celei stricate, a spus Pavel Podariu.

„Vicele” a spus că este prima amendă aplicată societății RER Vest, deși, în opinia lui, compania ar fi meritat să primească cel puțin 5 amenzi pentru numeroasele cazuri în care nu a ridicat gunoiul conform prevederilor contractuale. Bașca faptul că reprezentanții firmei nici nu mai răspund la telefon, susține viceprimarul.

„În urma verificărilor, prin prezenta, asocierea RER Vest – RETIM vă informează că până acum, 12 Ianuarie 2023, ora 11.00 AM, nu a primit nici un fel de notificare de la autorități privind o eventuală sancțiune pe subiectul menționat în solicitarea dvs.”, se arată în răspunsul primit din partea RER Vest Oradea la adresa înaintată de ziarul „Unirea”. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea