Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reprezentanţii celor 5 confederaţii sindicale au boicotat Comisia de Dialog Social

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Alba nu a mai avut loc ieri pentru că reprezentanţii celor 5 confederaţii sindicale – CNS Cartel Alfa, BNS, CNSLR Frăţia, CSDR şi CSN Meridian – au refuzat să mai participe la aceste întruniri. Marius Sepi, liderul CNSLR Frăţia ne-a declarat: „Astăzi, împreună cu colegii din celelalte confederaţii sindicale la nivelul judeţului Alba am hotărât să boicotăm Comisia de Dialog Social, aceasta fiind o formă de protest faţă de dialogul social inexistent la nivel naţional, dar şi pe plan local. Am traversat cel mai dureros an în privinţa comunicării şi dialogului social. Spre exemplu, cu toate că nici patronatele, nici sindicatele nu au dorit schimbarea Codului Muncii, Guvernul României, la presiunea companiilor multinaţionale, vrea acest lucru. Legea salarizării, ştim cu toţii cum a fost promovată şi, prin asumarea răspunderii, guvernanţii vor să fure oficial din buzunarele a peste 1,3 milioane de familii din ţara noastră 25 la sută, în realitate 40 la sută. Legea pensiilor a trecut de Parlament printr-o fraudă colosală şi nimeni nu ia nicio măsură împotriva Robertei Anastase, principala vinovată şi exemplele pot continua. Absenţa noastră din Comisia de Dialog Social este o formă de protest prin care dorim să atragem atenţia instituţiilor locale şi centrale: dacă se doreşte o Comisie de Dialog Social locală şi centrală în care problemele reale ale oamenilor să fie rezolvate noi vom fi prezenţi, dar să venim la şedinţă doar pentru a bea o cafea şi pentru a ne plânge că nu avem una sau alta şi nimeni să nu ia nicio măsură nu are niciun rost. La întâlnirea care ar fi trebuit să fie de fapt Comisia de Dialog Social n-au fost prezenţi nici jumătate din cei care ar fi trebuit să fie ieri acolo. Alături de preşedintele comisiei, subprefectul Raul Tudoraşcu şi Ileana Bărbănţan, director în cadrul Prefecturii, s-au mai aflat reprezentanţi ai instituţiilor şi investitorilor dintre care îi amintim pe Nicolae Nartea – directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Alba, Ioan Dobra – director în cadrul DGFP Alba, Horaţiu Puiu – inspector şef al ITM Alba, Mircea Abrudeanu – Confederaţia Patronală din Industria României „Conpirom”, Alexandru Retegan – Patronatul Român. Timp de 15 minute s-au purtat discuţii, apoi subprefectul Raul Tudoraşcu a precizat că următoarea reuniune va avea loc în ianuarie 2011. Domnia sa ne-a declarat că doar în dimineaţa zilei de ieri a fost anunţat, printr-un mail, că reprezentanţii celor 5 confederaţii sindicale nu vor participa la şedinţă. „Nu am avut altă soluţie, ne-am întâlnit şi am constatat că nu se poate ţine şedinţa. Marius Sepi a fost aici, a refuzat să semneze lista de prezenţă şi a plecat”. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți încă din luna ianuarie! Baroul Alba protestează din cauza numeroaselor nemulțumiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți încă din luna ianuarie! Baroul Alba protestează din cauza numeroaselor nemulțumiri

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți începând din luna ianuarie a acestui an, conform anunțului făcut astăzi de către reprezentanții Baroului Alba.

Această situație, împreună cu alte nemulțumiri acumulate de-a lungul timpului, a determinat Baroul Alba să îndemne avocații din județ să se alăture mișcării numite „Ziua Fără Avocați,” un protest pașnic menit să atragă atenția asupra problemelor din sistemul judiciar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Decizia de a marca ziua de 4 octombrie 2023 ca „Ziua Fără Avocați” vine în urma unor hotărâri importante luate de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România în luna septembrie 2023.

CITEȘTE ȘI: PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

În cadrul protestului de astăzi, Baroul Alba a luat măsuri radicale, refuzând să acorde împuterniciri avocațiale pentru asistența juridică obligatorie în procesele penale și pentru asistența juridică sau extrajudiciară gratuită în cazurile non-penale. De asemenea, nu au fost numiți avocați pentru servicii de curatorie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

Baroul Alba îndeamnă avocații din județ să se oprească din activitatea lor astăzi, 4 octombrie pentru a se alătura mișcării denumite „Ziua Fără Avocați! O zi în care justiția se retrage în umbră.”

Această inițiativă vine în urma unor decizii importante luate de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România în septembrie 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform acestor hotărâri, data de 4 octombrie 2023 a fost desemnată ca ziua în care avocații să își concentreze eforturile pe comunicarea problemelor cu care se confruntă profesia lor. Uniunea Națională a Barourilor din România și barourile locale afirmă că aceste probleme din sistemul judiciar sunt chestiuni de interes public, care necesită dialogul între reprezentanții celor trei puteri în stat și partenerii cheie ai justiției.

În cadrul acestei zile de protest pașnic, Baroul Alba a decis să nu acorde împuterniciri avocațiale pentru asistența juridică obligatorie în procesele penale și să nu numească avocați pentru aceste cauze. De asemenea, nu vor fi emise împuterniciri avocațiale și nu se vor numi avocați pentru a presta asistență juridică sau extrajudiciară gratuită și pentru servicii de curatorie în cazurile non-penale.

Cauzele care vor constitui excepții de la cele de mai sus sunt următoarele:

1. Procesul penal

1.1.Infracțiunile contra vieții: art. 188 – art. 192 Cod Penal;
1.2.Infracțiunile care au drept urmare moartea victimei;
1.3.Infracțiunile prevăzute la art. 213 – art. 217 Cod Penal;
1.4.Infracțiunile contra libertăţii şi integrităţii sexuale: art. 218 – art. 223 Cod Penal;
1.5.Infracțiunea de tâlhărie și infracțiunea de tâlhărie calificată, prevăzute de art. 233 și de art. 234 Cod Penal;
1.6.Infracțiunea prevăzută de art. 342 Cod Penal: Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor;
1.7.Infracțiunea prevăzută de art. 343 Cod Penal: Uzul de armă fără drept;
1.8.Infracțiunile contra familiei: art. 376 – art. 380 Cod Penal;
1.9.Infracţiuni de genocid şi contra umanităţii: art. 438 – art. 439 Cod Penal;
1.10.Infracțiuni de război: art. 440 – art. 445 Cod Penal;
1.11.Infracțiunile prevăzute de art. 2 – art. 3 din Legea nr. 143/2000 (traficul de droguri, național/internațional).

2. Procesul non-penal

2.1.Procedura ordonanţei preşedinţiale;
2.2.Procesele care au ca obiect drepturi ale minorilor;
2.3.Măsuri asigurătorii şi provizorii. Suspendarea executării silite;
2.4.Ordinele de protecție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe DN 74 A, la Cărpiniș: Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN 74 A, la Cărpiniș: Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc în cursul zilei de marți, 3 octombrie 2023, în jurul orei 16.00, pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș.

La data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 16.00, un bărbat de 29 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș, a surprins și accidentat un bărbat de 61 de ani, din comuna Roșia Montană, care circula pe o bicicletă, în aceeași direcție de mers.

În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în ambele cazuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare