Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Reprezentanți ai CARP Cugir la Consiliul Național al Federației Naționale ,,OMENIA”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu  câteva zile, sub genericul ,,Anul European al Cetatenilor” la Hotel Rina din stațiunea Sinaia a avut loc Consiliul Național al Federației Naționale ,,Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, reuniune la care au luat parte președinți ai caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor afilite, contabilii șefi și președinți ai comisiilor de cenzori.

CARP CugirPrezent la eveniment, președintele CARP Cugir, Vistian Blaga ne-a declarat că pe ordinea de zi a Consiliului național s-au aflat: Darea de seamă privind activitatea desfășurată în perioadă aprilie 2012-aprilie 2013; Strategia de dezvoltare a Federației Naționale ,,Omenia” în anul 2013; Execuția bugetară în anul 2012; Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2012; raportul; Comisiei de Cenzori pentru anul 2012; Completarea Biroului Permanent și a Comitetului Director.
Potrivit președintelui CARP Cugir, reprezentanții caselor de ajutor a pensionarilor au abordat teme de interes privind problematică vârstei a treia în România, rolul CARP-urilor în sprijinirea vârstnicilor și a comunităților, constrângerile și limitările întâlnite de către acestea în activitatea de zi cu zi, modalitățile de îmbunătățire a cadrului legislativ actual referitor la vârstnici și CARP-uri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

,,S-a luat de asemenea, în dezbatere oportunitateqa menținerii unei viziuni comune între Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, care să ofere stabilitate, echilibru, șanse reale de progres și un impact mai mare în raport cu autoritățile publice, societatea în ansamblu și vârstnicii în mod special”, a precizat Vistian Blaga. Președintele CARP Cugir a mai arătat că participanții și-au manifestat disponibilitatea de a fi parte activă la elaborarea și promovarea tuturor legilor care vizează asociațiile de pensionari și persoanele de vârstă a treia, că măsură firească de restabilire a rolului vârstnicului în România.

Merită subliniat faptul că la Cugir Casă de ajutor a Pensionarilor număra cca 1500 membri și anual face împrumuturi de aproape 20 miliarde lei vechi. (cugirinfo.ro C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea