Rămâi conectat

Ştirea zilei

Replica Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba cu privire la infracțiunile săvârșite de fostul angajat al instituției, care își șantaja concubina în timpul programului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Replica Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba cu privire la infracțiunile săvârșite de fostul angajat al instituției, care își șantaja concubina în timpul programului

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a fost nevoit să plătească, din bugetul instituţiei, o sumă de peste 150.000 de lei, drept daune morale și materiale din cauza unui fost angajat al instituției. În comunicatul trimis Compartimentul de Informare, relaţii publice şi cu publicul al Jandarmeriei Alba, sunt precizate următoarele:

„Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online, atât în presa locală cât și în presa centrală, privind săvărșirea unor infracțiuni de către un fost angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, instituția noastră precizează următoarele:

În urma săvărșirii unor fapte de corupție de către fostul angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, căpitan R.L.V., acesta a fost trimis în judecată în calitate de inculpat în dosarul nr. 9/752/2014.

Pentru faptele comise, R.L.V. a fost condamnat de către Tribunalul Militar Cluj la 3 ani de închisoare cu suspendare și obligat la plata sumei de 94.325 lei, reprezentând daune materiale și 10.000 euro, reprezentând daune morale către persoana vătămată- parte civilă, B.V., în solidar cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, instanța reținâd un raport de prepușenie, dat fiind faptul că faptele au fost săvârșite în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Începând cu data de 10.05.2018, acesta a fost trecut în rezervă, ca urmare a deciziei de condamnare a Curții Militare de Apel București nr. 21/10.05.2018, definitivă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, cu bună credință a achitat sumele la care a fost obligat în solidar cu inculpatul, iar în prezent instituția noastră a inaintat acțiunea în regres în vederea recuperării prejudiciului.

În ceea ce privește prejudiciul adus imaginii instituției, aducem în vedere faptul că acest caz a fost unul particular și că acesta, nu definește întreaga activitate a instituției, în continuare Jandarmeria Alba desfășurându-și întreaga muncă în slujba cetățenilor, fiind o forță de bază în asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice la nivelului județului Alba.”

Instanţele de judecată au hotărât ca daunele să fie plătite în solidar, de inculpat şi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba pentru că infracţiunile au fost săvârşite în perioada cât era angajat al instituţiei, iar unele chiar în timpul serviciului. Pentru că bărbatul a refuzat să plătească banii, victima s-a îndreptat cu executarea spre instituţie şi a obţinut, în ianuarie 2019, suma în cuantum de 155.025,61 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea