Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Repartizarea bugetului pe 2015. Dîrzu: Niciun municipiu reşedinţă de judeţ nu va avea mai puţin de 50 de milioane de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a precizat că guvernul a aprobat printr-o hotărâre repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor de echilibrare, iar toate localităţile din ţară au la dispoziţie sumele corespunzătoare bugetului pe anul 2015.

Ioan Dirzu03

”Conform Legii bugetului şi conform acestei hotărâri de guvern, nicio comună din această ţară nu va avea un buget mai mic de 1,5 milioane de lei, niciun oraş nu va avea un buget mai mic de şase milioane de lei, niciun municipiu nu va coborî veniturile sub 20 de milioane de lei, niciun municipiu reşedinţă de judeţ nu va avea mai puţin de 50 de milioane de lei şi niciun consiliu judeţean, niciun judeţ nu va avea alocat mai puţin de 80 de milioane de lei”, a spus joi, Ioan Dîrzu, în cadrul unei conferințe de presă.

Acest lucru înseamnă un pas spre o descentralizare totală, în sensul în care sumele sunt transmise direct către autorităţile publice locale prin intermediul Ministerului Finanţelor, a mai arătat deputatul Ioan Dîrzu .

”În acest fel, PSD Alba consideră că nu vor mai fi consilieri județeni și Consiliile județene care vor stabili sumele pentru fiecare localitate în parte.

Practic, peste 2.000 de localităţi din această ţară vor avea o creştere majoră a bugetelor, în special ne referim la comunităţile sărace şi foarte sărace. Există chiar şi creşteri de 900% a bugetului unor astfel de localităţi.

PSD Alba cosideră că aplicând această formulă timp de cel puţin patru ani, primarii din toate localităţile judetului Alba nu au niciun motiv pentru care în anul 2018 să nu facă posibilă ca în toate localităţile să existe apă, canal şi sistemul de educaţie pus la punct, în sensul modernizării şi reabilitării şcolilor. Nu mai vorbim de celelalte, drumuri şi aşa mai departe. Măcar aceste cerinţe minime le pot de acum încolo asigura, atât din fondurile proprii, cât şi, bineînţeles, cofinanţarea pentru proiectele europene”, se arată într-un comunicat de presă trimis de PSD Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea